Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Motorpsycho
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Rockefeller, 19. oktoberEtter hvert er det nærmest blitt noe av en hyggelig sedvane med de årlige høstkonsertene til trøndertrioen.7 av 10Denne gangen fungerte de nærmest som en kvartett, med eminent tangentmanøvrerer i tillegg. En mann med et element som gjorde mye for at ikke alt ble det gamle vanlige. Motorpsycho nådde allikevel ikke helt opp denne kvelden. De løftet seg fra den noe endimensjonale oppstarten, men uten altfor mange øyeblikk.

Første del av settet bestod utelukkende av låter fra deres siste album, "Let Them Eat Cake". Låtene i seg selv er pokker så flotte, men slik de ble formidlet her var ikke helt overbevisende. Energien man fra før vet at psychoene kan formidle var ikke tilstede, aldri før har følelsen av at de bare lirer av seg av vane vært mer fremtredende. Jeg maser stadig om magi når det kommer til musikk, spesielt live, hvor slike øyeblikk er vanvittig viktig. Her var inget sådan. At Gebhardt tar over vokalen på en låt gjør heller ikke stort bedre. Kanskje var det morsomt, kanskje var det finurlig? Det låt i hvert fall ikke spesielt bra.


I tillegg preges en betydelig del av konserten av konstant jamming- og solosekvenser midt i, eller etter låtene. Før visste de å posjonere slik, dandere til der hvor det var aller mest effektivt. Når det blir stadig gjentakende som her, mister det nettopp litt av denne magien, og masturbasjonsirritasjonen kommer snikende. De har så mange gode låter, så hvorfor i all verden bruke tiden på medioker gitarsentrering.

Men det hjelper omsider skal du se. De presenterer en ny låt, "Shalalalalal...", og Motorpsychos senere tids poplåter-møter-energisk-syttitallsrock, kommer buldrende fra scenen med høy verdighet. God låt med gode muligheter. "The Nerve Tattoo" og "The One That Went Away" sørger for de hithungrige, og allsangen sitter løst som alltid. Merkelig nok er sistnevnte stadig en slager, og stunden da stemningen står aller høyest blant publikum.

Da Motorpsycho var aller best denne kvelden, var det også flott som snus. Nerven de formidlet ved suggererende instrumentering, et plutselig primalskrik etterfulgt av popsfæriske vokalharmonier, illustrerer godt Motorpsycho anno 2000. På sitt beste evnet de å sammenføre demonisk, brautende energi på en klassisk popmelodi, med rytmer fra en obskur, men imponerende verden, og jazzaktige orgelriff liggende på bunnen. Spesielt kom tangentene godt frem når Snahs gitar ikke ville lyde, og en spontan psykedelia-impro tok form. Vakkert var hva det var!

Og skjønne øyeblikk kom igjen. "Plan # 1" var en fantastisk pakke psychomagi, "Walkin¿ With J", finfint øyeblikk av deres vennlige popside. Versjonen av "Hogwash" er den mest trollbindende jeg har hørt dem gjøre noen gang. Samtlige elementer av Motorpsycho, kjørt sammen til en lang reise i overbevisende gitarmagi. De hentet seg opp til en stund som virkelig rocket både foten og sjelen, og avsluttet da de virkelig var på topp. En kakofoni av skrudde orgel, djevelske rytmer, knockoutbass og gitarviruositet man sjelden hører maken til. At de kom ut, og gjorde en halvslapp popvise etter dette, var skikkelig tøysete. Flott på topp.


RGKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish