Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Lok - So What 19/10
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
De er kanskje kortvokste, men de er faen så store. Med guddomelig intensitet sendte de et 280 mann stort publikum gjennom lydveggen med sitt tette spill og sine tidvis perfekte party-låter.


8 av 10Med store forventninger og vidåpne øyne ramler vi ned trappen til So What!s kjellerlokale. Det tar tid å venne seg til halvmørket, men godt hjulpet av en pils og en vakker kvinne kommer vi snart inn i rytmen. Lokalet er fylt til randen av forbausende gamle rockegutter. Her og der skimtes en ungsau, men det er tydelig at Lok har funnet sin nisje og sitt publikum her i Norge. Midtveis inn i ølen kommer guttene på scenen.
¿ Så lave de er, hvisker Mats i øret mitt. Han har rett, de er små gutter, men med stor musikk. Hadde vi gått etter albumene ville de vært godt over to og en halv meter høye, med tre armer og stemmebånd som skipstrosser.

Midtveis inn i første låt går min vante, trauste konsert-passivitet over til gradvis kraftigere headbanging. Det rykker i rockefoten, og sparker stor rompe. Det blir tidlig klart at vokalist Martin Westerstrand har det usedvanlig mange mangler i musikk om dagen: han har presence, han har auraen til en superstjerne. Han banger rundt på scenen som om han aldri har gjort annet, og er åpenbart fornøyd med den intime scenen. En tilstedeværelse som står til ti i en hvilken som helst anmeldelse. Med musikk til elleve.
Det er varmt oppe på scenen, airconditioning til tross. Lok svetter seg garantert ned noen kilo per konsert med den energien de legger til grunn, og det smitter over på publikum. Aktiv banging av skinnede herremenn forplanter seg til hele lokalet rocker med. Musikken er skrevet av Satan selv, med Jesus på bass, Gud på trommer og den Hellige Ånd på gitar.
Se for øvrig Monstermagnet-anmeldelsen for å finne ut mer om de guddommeliges karriere.
Hvis vi er nødt til å finne et høydepunkt: Publikum skriker og hyler etter ¿Lok står när dom andra faller¿, og gitarist Thomas Brandt starter med sitt intense riff. You swear you¿ve come to heaven.

Vi møter Lok i det trange maskinrommet bak baren, guttene er slitne og svette, men lykkelige. Jeg setter meg ned og fisker opp en sigg, men får et strengt blikk og høylytte fyrop. ¿ Johan er allergisk mot røyk, sier Daniel Cordero, bassist par excellence, unnskyldende. Litt beklemt legger jeg siggen tilbake i pakken, og får i stedet en flaske pils i hånda.
- Vi hadde ventet ti mennesker eller noe sånt, sier Johan Reivén, trommisen. ¿ I stedet kommer det 280, mushpiten er kaos og fyll, og folk bakerst i lokalet står og rocker. De står og roper etter ¿Lok står när dom andra faller¿, og synger med på alle låtene. Bandet hadde med andre ord ingen forventninger i forkant av konserten, første albumet solgte bare 700 i hele Norge, mens det andre gikk enda dårligere.
- Vi solgte til gull i Sverige, til sammen 70 000 fordelt på to album og noen singler siden 1995, sier Martin. I Sverige spiller de for et større publikum enn i Norge, men So What! er en intim scene, og bandet trivdes med at man kom så tett innpå fansen. Med ett unntak: Martin klatrer opp på en forsterker inntil publikum, og får en ølflaske i ansiktet som takk. ¿ Det er sånt som skjer. Blodet fosset, jeg ble sint, men det gikk over. Man må vente seg noen smeller på konsert.
Rart det ikke ble flere, Martin er av de mer aktive jeg noensinne har sett. Han ramler rundt på scenen og skriker, og setter ståpels på alle i lokalet. Nå, backstage, er han oppspilt, på grensen til hyper. Han klarer ikke å stå stille, og mens resten av bandet sitter og svetter ut, traver han hvileløst rundt og ser ut som han er klar for mer.
HV
Kos dere med LokKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish