Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Craig David, Rockefeller
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Oslo, 17. Desember) Gjennomarbeidet til fingerspissene, med stødig backingband og eksepsjonelle vokalmanøvreringer, tok Craig David et forlengst utsolgt Rockefeller med på et både variert og tight show. Hylende tenåringsjenter såvel som alvorlige, voksne menn, lot seg rive med av en fantastisk entertainer. Var det noen som sa han var født til å gjøre dette?Du må gjerne avfeie Craig David som et gjennomkonstruert produkt uten hverken sjel eller integritet. Det vitner ikke om annet enn at du sannsynligvis ikke har opplevd den unge briten live. Showet på Rockefeller denne søndagskvelden var uten tvil gjennomarbeidet, David spiller så visst på ungjentenes pubertale hormonstrenger, han ljuger sin egen alder nedover, og han har garantert et ganske sterkt apparat som styrer mye av hvordan et ferdig resultat vil bli i en konsertsammenheng som denne. Elementer som lett kan brukes for å avfeie fenomenet Craig David fullstendig, men også poengtere hvor upåklagelig det egentlig er. Det er altså ganske avgjørende hvilken side du velger å se det fra.


I stor grad dreier det seg om å faktisk levere varene, og de ble absolutt levert. Ikke en gjennomført oppvisning i 2 step, som mange av en eller annen grunn har for seg at David representerer, men en suggestiv reise i moderne soul og r&b, litt hip hop óg, jadda, 2 step. Selvfølgelig pakket inn i en relativt ufarlig, og kanskje klinisk, popemballasje.

Fra start er det som karen i begynnelsen av tyveårene aldri har gjort annet. Scenetekket og det overveldende publikumsfrieriet, simpelthen strømmer ut over publikum. Singlene ¿7 Days¿ og ¿Walking Away¿ er bare noen av låtene som skaper frenetiske tilstander, og om dét ikke er den gjennomsnittlige årsaken, er det imponerende versjoner vi får servert. De fleste låtene starter opp slik man har hørt dem på plate, men fortsetter ut i landskap og variasjoner over låtenes hovedtemaer. Tempoet skifter frem og tilbake, et øyeblikk taes det helt ned, og mens rytmen plutselig skifter, eksploderer trommene ut i øsende grooves. David slenger ut et kyss, rapper et vers rallende, nesten macho, før han blir supersoft, og improviserer med smektende harmonisering om hvor skjønne jentene i Oslo er. Så til de grader sjarmør, høytsvevende superstar, men også hele tiden med helt riktig jordnært glimt i øyet.

Fra akustisk versjon av ¿Rewind¿, leken låning av Santanas ¿Maria Maria¿ og Pharahoe Monchs ¿Simon Says¿, til buldrende funkrock og blankpolert soulpop. Craig David er over hele scenen, han prater med publikum, flørter, og ikke aller minst; viser at han er en vokalist av helt spesiell karakter, som behersker flere stiler. Da blir det vanskelig å kjede seg. Noen stunder var ikke like spennende for alle, til tider kunne det åtte manns sterke bandet fremstå en tanke statisk og vel innøvde. Men jisses, det vil være å gjøre seg mer tverr enn hva sunn fornuft skulle tilsi, å la slikt lage snerk. Kommersielt og koreografert, overbevisende og gjennomført - som et show med en real popstjerne skal være. De fleste avslutter derimot ikke konserten med vannkrig med bandet. Tenk litt over det du.


Les også
- Christina Milian - Christina Milian


Kommentarer fra brukere

dsd 08/04/2006 - 14:30

mer enn bare fjortispopp!

- 22/01/2002 - 18:53

fjortispop

LIl_Muffin 22/01/2002 - 14:01

Utrolig bra konsert!
Har sett han live 2 ganger, like bra begge gangene!
Han er Born to do it!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish