Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Popstjerner håper på EU-vern mot musikkpirater
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Artister som Spice Girls, Boyzone, Robbie Williams og Eros Ramazzotti driver lobbyvirksomhet overfor EU, som behandler nye lovforslag om musikkrettigheter på internett.Noen av Europas største popnavn frykter for opphavsretten til egen musikk på nettet. Denne uken la EUs lovtopper grunnlaget for en oppdatering av opphavsretten for å holde følge med utviklingen innen blant annet musikk på nettet. De europeiske popstjernene har signert på et opprop der de uttrykker bekymring for utviklingen på internett.

- Vi ønsker å bruke nye digitale teknologier som nettet til å skape og levere vår musikk. Men vi vil bare føle oss trygge på at det er mulig dersom vi vet at det er lover som kan stoppe piratkopiering, heter det i brevet, som nyhetsbyrået Associated Press sitter på.


Sammenslutningen for den internasjonale platebransjen International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) bruker flittig sine lobbyister for å ivareta artistenes interesser. De mener dagens direktiv er altfor vagt og gir for lite skyts mot tjenester som Napster.

Skremmer med Napster


I dagens lovgivning er privat kopiering av musikk tillatt, noe som faller både musikkindustrien og mange artister tungt for brystet. Napster er skrekkvisjonen musikkindustrien truer med, på jakt etter klarere regler for hvordan musikk skal selges på nett.

Brussel-baserte IFPI sier de ikke har noen problemer med nedlasting av musikk til privat forbruk, men hevder at når musikken kan spres til store mengder av bekjente bør loven sette foten ned, skriver Associated Press.

Justiskomiteen i EU pløyer seg gjennom mer enn 200 foreslåtte endringer i opphavsretten. Deres konklusjon får enorme ringvirkninger på hvordan forbrukere kan nyte blant annet popstjernenes musikk på nettet. Kjernen i komiteens vurderinger er privat utnyttelse av digitalisert musikk.

Allerede tirsdag kan komiteen bli enige om et direktiv, som siden sendes til EU-parlamentet til debatt neste måned. Hvis parlamentet stemmer for direktivet, går det deretter til de 15 EU-regjeringene for godkjenning.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish