Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Napster må stenge
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Verdens mest populære nettbaserte musikktjeneste synger på siste vers i sin nåværende form. En amerikansk domstol fastslår at Napster må sjekke om brukerne laster ned musikk illegalt.


Nettbrukere som søker de siste hitsinglene gratis i mp3-format på nettstedet www.napster.com har dårlig tid. Snart må Napster stenge i sin nåværende form. 9th U.S. Circuit Court of Appeals besluttet mandag at tjenesten ikke kan tillate at besøkende utveksler musikkfiler uten at nettstedets eiere sjekker at filutvekslingen bryter med åndsverksloven.

Dermed har plateselskapene vunnet frem med sine anklager om at Napster oppfordrer til illegal distribusjon av musikk. Det eneste som mangler før Napster må stenge er at en lavere domstol anerkjenner et krav om midlertidig stenging av den populære mp3-tjenesten.Domstolen sier i sin kjennelse at Napster kan blir holdt ansvarlig for eventuelle lovbrudd dersom selskapet ikke overvåker sine besøkende. Napster må også fjerne lenker til brukere som tilgjengeliggjør rettighetsbeskyttet musikk i mp3-formatet.

- Napster blir ikke stanset, men denne kjennelsen kan sørge for at det blir utfallet, heter det i en kort kunngjøring fra Napster.

Napster kan anke også denne kjennelsen, til høyesterett i USA, men det er ikke sikkert saken kommer opp.


Plateselskapenes sammenslutning i USA, Recording Industry Association of America (RIAA), tolker beslutningen som en stor seier. Plateselskapene har lenge hevdet at Napster oppfordrer til illegal kopiering av musikk.

- Dette er en klar seier, forteller president og administrerende direktør i RIAA Hilary Rosen til Wall Street Journal.

Napster er likevel ikke historie. Nettstedet har inngått et samarbeid med plateselskapet BMG. Partene planlegger en betalingstjeneste i nær fremtid.

Eieren av BMG, det tyske mediekonsernet Bertelsmann, omtalte kjennelsen mandag som "et nytt skritt i prosessen med å implementere legitime rettigheter for eiere av åndsverk og viktige interesser for Napster-brukere".

- Fildeling er her for å bli. Vi jobber for en medlemsbasert tjeneste som blir anerkjent av musikkindustrien. forteller president og administrerende direktør i Bertelsmanns ehandelsgruppe, Andreas Schmidt, i en kommentar.


Musikksøkende verden over benyttet PCen store deler av denne helgen. På det verste var trafikken doblet på den fra før av verdens mest populære nettbaserte musikktjeneste. Nær 14.000 brukere benyttet seg på samme tid av mp3-kartoteket, som da inneholdt drøyt 2,5 millioner musikkfiler.

Napster har mer enn 100 servere til sine mer enn 50 millioner brukere, men kunne likevel ikke dekke etterspørselen denne helgen. Mange møtte feilmeldingen "Unable to connect to server" grunnet den store trafikken, melder NewsBytes.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish