Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Norsk musikksharing?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Erik Brataas har mer enn 30.000 norske låter på sine servere. Musikk-filene kunne vært tilgjengelig for alle, men rettighetshaverne nøler.
Phonofile er Nordens ledende nettleverandør av rettighetsklarert musikk. Selskapet tilbyr nettportaler, kringkastere og tv-produsenter klarering, lisensiering og nedlasting av musikk. Tilbudet behøver imidlertid ikke stanse der. Daglig leder Erik Brataas leker med tanken om et mer kommersielt Phonofile - med et arkiv til bruk også for de som til slutt skal sette ekte pris på musikken.

- Det er definitivt et marked for en kommersiell utgave av tjenesten i Norge, sier Brataas til nyhetsbyrået Origo.


Arkivet til Phonofile inneholder mer enn 30.000 spor utgitt av norske plateselskaper. Databasen vil vokse med mellom 2000 og 5000 titler per år, basert på tilfanget av nye norske utgivelser.

Enn så lenge vil det altså bare komme profesjonelle til nytte, men det kan bli aktuelt å samarbeide med nettportaler og musikkforhandlere i løpet av 2001, slik at Phonofiles repertoar også blir tilgjengelig på forbrukermarkedet via mellomledd.

- Vi tar rettighetsforhold mer alvorlig enn de fleste andre aktører. Det er en del praktiske og juridiske ting som må ligge til rette, blant annet betalingsløsninger, sikkerhet og vederlagsordninger, forklarer Brataas.

Låner ikke øre til publikum


Phonofile kontrolleres av rettighetshavere gjennom et eierskap på minimum 50 prosent av selskapet. Foreningen Norske Plateselskaper (FONO) eier 43,3 prosent. NOPA, foreningen for norske komponister og tekstforfattere, eier 12,4 prosent. Dette gjør Phonofile til norske rettighetshaveres viktigste satsing i møte med ny teknologi, hevder selskapet i en presentasjon. Resten av selskapet eier TV2 gjennom TV2 Invest.

Brattås er ikke fornøyd med hvordan musikkindustrien har taklet den digitale utviklingen i forbindelse med tjenester som Napster. Til nå har frykten for illegal distribusjon uten vederlag til opphavsmenn og rettighetsinnehavere skremt plateselskapene opp på gjerdet, med unntak av en felles front mot det revolusjonerende filutvekslingssystemet den daværende 17-åringen Shawn Fanning knekket ut i 1999. Fannings nettbaserte mp3-tjeneste, Napster, har mindre enn to år senere mer enn 50 millioner brukere.

- Musikkbransjen har i liten grad selv skapt kundevennlige løsninger til forbrukermarkedet. Rettighetshavere er for øyeblikket like opptatt av å beskytte som å utnytte, sier Phonofile-sjef Erik Brataas til Origo. Han er imidlertid overbevist om at disse tjenestene kommer.

Selv om dagene trolig er talte for mindre stuerene tjenester som Napster, er ikke Phonofile-sjefen i tvil om at alternative tjenester snart vil slå gjennom. Phonofile ligger godt an foran det ventede gjennombruddet grunnet de strategiske alliansene på eiersiden, tror Brataas.

- Når det braker løs skal vi være med, forsikrer han.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish