Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Lite norsk på nye musikknett
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Snart starter plateselskapene musikksalg over internett. Det blir imidlertid lite norsk i de digitale hyllene i første omgang.


I august lanserer Sony og Universal musikkabonnementstjenesten Pressplay. Konkurrentene EMI, Warner og BMG jobber sammen om det interaktive musikkarkivet MusicNet. Plateselskapene håper å kapre kunder etter at de i vinter via rettslige slag tvang den populære gratistjenesten Napster i kne. BMG har samtidig innledet et samarbeid med nettselskapet, som i løpet av de neste månedene omformer den fryktede og kontroversielle fildelingstjenesten med mer enn 60 millioner brukere til en harmløs betalingstjeneste.


De norske filialene av de internasjonale plateselskapene tar imidlertid utviklingen med stor ro, selv etter at den eneste profilerte norske musikksatsingen på internett, Freetrax, måtte skru av forsterkeren for godt tidligere i våres. Musikkelskere her til lands får ikke tilgang til norske artisters låtmateriale verken på de internasjonale musikksatsingene eller norske alternativer med det første. Pressplay, tidligere kjent som Duet, tilbyr i første omgang bare det brede, internasjonale arkivet til Sony og Universal.

- Pressplay lanseres først i USA, deretter i Europa og i Norge til slutt. Tjenesten er først og fremst beregnet på amerikanske brukere, sier Rune Hagberg hos Sony Music Norway, til nyhetsbyrået Origo.

Den norske avdelingen av giganten BMG har digitalisert store deler av den norske katalogen. De ligger dermed godt an i utviklingen av digitalmusikk på nettet. Likevel vil ikke selskapet si noe om når norske titler legges ut på den kommende betalingsversjonen av Napster, som BMG står bak. Det blir heller ikke her tilrettelagt for norske brukere med det første.

EMI, Warner og BMG gikk vil også lansere det interaktive musikkarkivet MusicNet, men denne tjenesten skal etter planen kun lisensiere ut musikk til andre nettaktører. Det gigantiske arkivet kommer dermed heller ikke norske musikkfans til gode med det første.

Flere tjenester på nett har dessuten innført geografiske sperrer for brukere.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish