Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Norske artister sitter på gjerdet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Norske artister velger å sitte på gjerdet når britiske indie-selskaper legger ut musikk på mp3-tjenesten Napster mot betaling.Sammenslutningen for britiske indie-selskaper, Association Of Independent Music (AIM), ga tirsdag Napster distribusjonsretten til bestselgende artister som Moby og Garbage. Artistene tjener penger når brukerne laster ned musikken deres, og Napster er i tillegg tenkt som et markedsføringsverktøy for musikken.

Sitter på gjerdet


Tross den britiske iveren til å utnytte Napster-teknologien tar Foreningen norske plateselskaper (Fono) det hele med ro og lar de britiske musikerne bli prøvekaninene.


- De fleste takker nei til tilbudet fra Napster. De store europeiske indie-selskapene kan få bryne seg først. Vi setter oss litt på gjerdet foreløpig, sier Erik Brataas, daglig leder for nett-rettighetsselskapet Phonofile, til Origo. Selskapet eies av Fono, Foreningen for norske komponister og tekstforfattere (Nopa) og TV2 Invest.

Brataas utelukker ikke at det kan bli aktuelt for de nordiske indie-selskapene å selge musikk via Napster i fremtiden. Men de ønsker først å se om samarbeidet mellom AIM og Napster bærer frukter.

- Ser vi at det funker er vi nok velkomne ved en senere anledning, sier han.

Brataas legger ikke skjul på at de minimale utsiktene til inntjening er en viktig grunn til at nordiske indie-selskaper sier nei til Napster.

- Tilbudene har rett og slett vært for dårlige og mindre selskap får for lite betalt. Totalt er det ganske mye penger som tilbys, men det blir lite på hver enkelt. Større europeiske selskap har de største markedsandelene og får de beste tilbudene, sier han.

Napster svært interessant


Brataas er imidlertid svært spent på utviklingen for fildelingstjenesten Napster når den i sommer skal relanseres som betalingstjeneste.

- Det blir veldig spennende å se hvordan det vil gå med Napster, med hensyn til blant annet innholdsmengden i forhold til antallet brukerne, sier han.


Britene fornøyd


Britiske navn som Stereophonics, Slipknot, Underworld, Basement Jaxx og Ash knyttes også til fildelingstjenesten Napster under avtalen med AIM. Rockerne Ash er svært positive til Napster og fornøyde med avtalen.

- Vi la ut hele vårt nye album "Free All Angels" på Napster så fort det var ferdig. Det gjorde utvilsomt folk oppmerksom på nye sanger. Det er et av de beste promoveringsverktøyene som eksisterer, sier Ash til musikkmagasinet New Musical Express i forbindelse med avtalen.

Foreløpig er viktige detaljer, som prisen på Napsters musikk, ukjent. Napster har heller ikke offentliggjort hvor stor prosentandel artister og plateselskap får av inntektene.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish