Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Spår slutt på mp3-snylting
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Fri flyt av illegale mp3-filer forsvinner med originale Napster, mener grunnleggeren. Nettstedet gjenoppstår som en betalingstjeneste senere i sommer.


Først forsvant Madonna, Limp Bizkit, Britney Spears og alle de andre listerytterne fra det om en gang var verdens mest populære nettbaserte musikktjeneste. Så ble hundrevis av andre kjente artister borte med bedre filtreringsprogram og nye krav fra musikkindustrien.

Napster merker at trafikken på fildelingstjenesten minsker med mangelen på de mest populære låtene. Ledelsen i nettselskapet hevder tiden for gratis fildeling snart er forbi. Napster-sjef Hank Barry og grunder Shawn Fanning mener markedet har endret seg, skriver NME.


- Markedet vil ikke lenger akseptere tjenester som ikke tilbyr brukerne muligheten til å kjøpe musikk, sa Barry på en pressekonferanse i går.

Fildelingsselskapet har etter flere runder i domstolene blitt tvunget til gjøre nettstedet betalingsbasert. Napster har til gjengjeld signert avtaler med en rekke plateselskaper og artister den siste tiden, senest med kjente britiske artister som Moby og Garbage gjennom en avtale med foreningen for artister tilknyttet uavhengige plateselskaper i Storbritannia Association Of Independent Music (AIM).

Avtalen med AIM gir Napster tilgang til flere hundre tusen låter fra artister over hele verden, ifølge Fanning. Musikken blir imidlertid ikke tilgjengelig før tjenesten fremstår som en abonnementstjeneste.

- Brukerne vil ha tilgang til all musikken. Dette er de ikke bare villige til å betale for, men de krever det. Fansen forlanger å kunne kompensere artistene ved å betale for musikken. Når vi starter med dette må de andre selskapene følge etter, sa Barry.

Den kontroversielle MP3-tjenesten startet som et lite nettsted driftet over en modemlinje. Nå har den vokst til en fildelingstjeneste med 60 millioner unike brukere i løpet av et par år. Napster begynner å ta betaling for tjenestene i løpet av sommeren.

- Selv om gratis musikk er en fin ide må artistene ha muligheten til å lage sine komposisjoner. Dermed er det viktig at artistene får betalt. Det er også viktig at prisen er riktig, sa Shawn Fanning som startet Napster.

Grunderen mener at Napster-systemet gir artistene en unik mulighet til å kommunisere med sine tilhengere.

OrigoKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish