Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Sparkle: Told you so
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Motown/Universal)Sparkle er navnet på en ung soulsangerinne fra Chicago som du kansje ikke har hørt så mye om. I 1998 kom hun ut med sitt debutalbum, skrevet, produsert og arrangert av R. Kelly. Blottet for pomp og fjas, følger hun opp med en riktig perle. 9/10Den forrige plata ga oss blant annnet den bitre balladen "Be Careful", en duett med sjefen sjøl. Den sangen har du forhåpentligvis hørt, og blitt bergtatt av. En knock-out av en låt, som fikk musikkjournalister til å lanserte uttrykket "soap opera-soul". Siden sist har Sparkle byttet både produsent og plateselskap, men hun er fortsatt samme gamle jenta: Alvorlig, smart og elegant, kledd i smykker og designerklær fra topp til tå. Hun er nå i stallen til det legendariske selskapet Motown, som nå er nærmere gammel storhet enn noen sinne, og plata er i sin helhet produsert av Steve "Stone" Huff. Et meget godt utangspunkt.


Som sist er flesteparten av låtene alvorlige, stillferdige og på ingen måte svulstige. Kjærlighetssanger, men denne gangen er det ikke BARE elendighet. Her finnes en sang om en bra mann, og et par tøffe uptempo låter med tunge beats som, ikke minst tekstmessig, viser at Sparkle ikke er noen småjente.

Likevel er hun best, ja, nærmest uovertruffen i sine kjærlighetstristesser. "When A Womans Heart Is Broken" og gitar-baserte "Somebody Else" er to utmerkede eksempler på det. Nydelige melodier, ektefølte tekster, sløy produksjon og Sparkles sjøre stemme, gir meg tåre i øyekroken nesten hver gang. Disse elementene karakteriserer i grunnen hele plata.

Sparkle skiller seg ut fra andre "13 på dusinet" sangerinner på flere områder. For det første ved enkle produksjoner, blottet for symfoniorkester, pomp og fjas. Dette gjør hun like bra som Kelly. Det andre er stemmen, en sjør sopran som minner litt om Diana Ross eller Minnie Riperton, hvis du har hørt om henne. Vi blir spart for for alt som heter skrål og stemme-show off. Sparkle sier det hun har å si, og lar det være med det. For det tredje unngår hun i stor grad de tekstmessige klisjeene som kan gjøre en fin sang svulstig og forutsigbar. Dette er låter der budskapet står i sentrum.

Så løp og kjøp, og la "Told You So" glede din sjel og dine ører i lang tid fremover.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish