Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
VA: Shake Sauvage, french soundtracks 1968-73
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Crippled Dick) Det er både fornøyelig og vellydende lytting som treffer ørene, når de her har samlet atten spor fra ymse fransk film. Fra biljaktladd blaxploitationfunk til delikat easy listeningpop, thrillerbeats til sexy grooves, alt med en sjarmerende fransk touch. Dig it. 9/10Du kan nærmest se klart for deg hvordan turen ender med fordervelse, i det bilen ruller utfor stupet. Absurde dansescener i huset på landet, slengbuksebekledte kvinner med mørk strek rundt øynene, som forgifter mannen sin, mens en annen psykotisk morder lurer bak den knallrøde designsofaen. Skytescener med anstrengte fall fra den hvite balkongen, psykedelisk knark på fargerike klubber med sexorgier på bakrommet. Du kan rett og slett ikke unngå å få slike bilder i hodet når du hører mye av denne musikken. Og best av alt; det svinger på upåklagelig vis.


Italiensk film har vært temate for dette selskapet tidligere, men nå er det altså franskmennenes tur. Frankrike har hatt, og har i og for seg fortsatt, et ganske eget filmspråk, og deretter filmmusikk. Spesielt i tiden disse låtene er hentet fra, var det ikke grenser for gode vibber. Flust av krakilske orgel- og gitarsoloer, ivrige rytmer, sitarer, fløytefantasier og perkusjon fra en parallell funkgalakse. Et sted mellom amerikansk blaxploitationfunk og franske visetradisjoner, ble det skapt musikk, som egentlig var ment sammen med levende bilder, men som i dag fremstår som den mest utsøkte cocktail av virkelig snadder. Sannsynligheten for at du aldri i verden ville funnet disse låtene på egenhånd er også rimelig stor, men her har altså noen godhjertede sjeler samlet obskure 7¿ for deg.

For det meste instrumentalt, med visse massemorderiske psykedeliakoringer, dras du med inn i en absurd verden hvor du i ene øyeblikket legger deg tilbake og nyter i seige drag. Snart står du å vrikker hoftene mens det lange, slette håret leker med de nakne skuldrene dine. Alt takket være en forgangen tids dyktige komponister, og deres evne til stemningsskapende. Uimotståelig.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish