Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Hefner: Residue
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Inertia/MNW) Dette er altså ikke gitarpop-bandet Hefner, men mannen Hefner, aka Lee Jones. Ingen ny plate, men ikke langt unna et lite mesterverk. Da bør Propagandas lesere få vite. 9/10Londonbaserte Lee Jones gikk i sin tid på filmskole, men oppdaget kreftene i blant annet programmering og sampling. Da viste det seg å bare være en vei å gå, nemlig musikken, og det skal vi være glade for.

¿Residue¿ er på lang vei en fusjonspate. Her er tunge referanser til jazz, vi kan høre anslag av Nick Drake, noen typiske chill-elementer, lette doser drum¿n¿bass, keyboardstøt fra deep house, og en bitteliten dub-effekt nå og da. Tross dette er helheten som hviler over albumet upåklagelig. Mr Jones er åpenbart en dyktig produsent, og har mestret å bruke det han er inspirert av til å lage en svært vellydende og lekker produksjon. Etter hvert er han også blitt en ganske anerkjent remikser, som vet å gjøre de riktige tingene.


På flere spor får han vokalhjelp av den tyske kvinnen Josée Hurlock, nå boende i Bristol. Hun har stemme som en souljazzvokalist fra 70-tallet kombinert med Beth Orton, til tider preget av det typiske i byen hvor hun bor. Blant annet på låta ¿Every Day¿ er hun en fryd å låne øret til i selskap med strykere og pistrende skarptrommer. Likeså på ¿Stagger¿, hvor hun deler oppmerksomheten med en akustisk gitar spilt av Jones selv.

¿Fish Head¿ åpner med et overraskende kjølig electronicamønster med plenty blipp-blopp. Etter litt dukker solfylte tangenter og funky fløyteriff opp sammen med korte vokallinjer. Sammen blir det den vakreste dynamitt. Som det meste annet på albumet.

Om du ønsker å danse sløyt med smilet oppunder øra, eller bare slite sofaen, er opp til den enkelte. Kanskje vil mange kalle dette chill, det spiller ingen roll, så lenge man ikke avfeier det som meningsløst. Jeg har hørt albumet tidligere, men ikke hørt etter. Da angrer man nå. På hva man har gått glipp av i flere måneder.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish