Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Ty: Awkward
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Big Dada/VOW) Britisk rapper på denne hyggelige underlabelen til Ninja Tune. Hyggelig er også denne debuten. Tilgjengelig, organisk, elegant og overbevisende. 8/10Dessverre har britisk hip hop stort sett alltid kommet i skyggen av amerikansk, men så har det også vært mest fra statene. Derimot har våre europeiske venner nesten oftere høyere standard på hva de leverer. Noen som husker Hijack? Gunshot? Det var før. Nå kan vi ta for oss navn som Roots Manuva, Mark B & Blade, Unsung Heroes eller, siden det er hva dette gjelder, Ty. Så mye mer sofistikert enn mye amerikansk. Så helt andre forhold enn i US of A.


Jeg vil nødig disse amerikansk hip hop, da ville jeg vært iddiot. Av en eller annen grunn er bare gleden ekstra stor når folk fra det ganske grå England leverer varme saker. Som her. Sammenligningene, og inspirasjonen sannsynligvis, ligger nok mer hos amerikanske acts som Roots, Common og resten av conciousgjengen, men det er likevel et innbydende, britisk sus over Ty.

Han er morsom rett som det er, han tar hip hop-arven på blodig alvor, og ønsker også å fortelle historier både for å lære bort og skape ettertanke. Tempoet er forholdsvis sløyt, og kantslag, trillende orgel, en liten trumpetsnutt og funky gitarer, bærer musikken i selskap med Ty¿s lett hese, men samtidig svært varme stemme. Scratches er lekkert sildret inn blant den dominerende livefølelsen, og lett crooning av soulige stemmer hjelper til på et par refreng.

Sulamitten trenger ingen høydepunkt. Riktignok beveger ikke Ty seg særlig utenfor eksisterende stier, men albumet gjennom er så behagelig og engasjerende at det ikke gjør noen verdens ting. Følelsen er mer eller mindre den samme hele tiden, og da gidder vi ikke klage over mangelen på den ene låta som kunne pekt seg litt mer ut. Snadder.


Les også
- J-Live – All Of The Above


Kommentarer fra brukere

vnljnky 16/04/2002 - 10:56

svarte heller, vamecum, du skulle heller kalt deg vaacum! du selger vel ikke spilleren og vinylen din!!?? men helt enig, fet plate. britene er gode på hip hop, liksom noe mer dybde i det enn altfor mye amerikansk. hva annet liker du? noen fede tips?

vamecum 15/04/2002 - 23:38

aaah, I love this record!
den e sååå nice.... hadde den på vinyl, før æ solgte platespillern og all vinylen :-(

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish