Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
A Perfect Circle - Mer de Noms
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] For de som er kjent med Tool der ute, og det burde være mange, vil det glede dere å høre at vokalist Maynard James Keenan har startet opp et nytt prosjekt kalt A Perfect Circle. Det låter til forveksling helt likt, og det er jo ikke i utgangspunktet noe negativt. 7/10


Bandets første utgivelse "Mer de Noms" er godt og vel ute nå, og jeg var riktig så spent da jeg satt meg ned for en første lytt.

Jeg er stor fan av Tool, og setter gjerne "Animae" svært høyt på listen over nitti-tallets mest markante rock/metall skiver. Så teknisk brilliant, så gjennomført, så annerledes låt den plata, at det var vel like greit de ga seg etter den, tenkte jeg.

Med A Perfect Circle toner de alt ned noen hakk, tar litt av fanden ut av soundet, men beholder ellers stort sett det meste av oppskriften som gjorde Tool så bra. Låtene er mer melodiske, Howerdel synger mer, men det er fremdeles svulstig og pompøst.


Åpningskuttet "The Hollow" vil sitte rett i mellomgulvet hos alle som håpet at APC ville ta over der "Animae" sluttet. Det neste sporet, "Magdalena" er derimot et symptom på problemet med hele plata. Det blir nemlig litt uinspirert, litt lavmælt, faktisk litt uinteresant. "Rose" derimot, er ren Tool på sitt beste. Hardt, kompromissløst, med antydninger til det mer brutale de holdt på med før.

Spor 5, "Orestes", er det første tegnet på at det har skjedd noen som helst kreativ utvikling siden sist. I hva som ikke kan betegnes som annet enn en ballade, tar Howerdell frem en side ved seg selv som ikke helt har fått komme frem før. Dette er en vakker, melodisk og melankolsk låt som bare vokser jo mer du hører. Det neste sporet "3 Libras" fortsetter i samme gate, men nå begynner man å tørste etter litt bråk igjen. Det kommer desverre ikke, de har tydeligvis gjort seg ferdig med den slags allerede etter spor 4, og det er faktisk litt synd, for interessen begynner å dale sånn midtveis I plata, omtrent I takt med låtkvalitetene.

Det som trekker det hele litt ned er først og fremst at det ikke låter så gedigent som det burde. Batteristen fra Tool er en enorm trommis som var like kreativ som han var brutal, og det mangler mye hos APCs batterist. Låt etter låt starter nonchalant opp med uinspirerte og sløve beats, som kan minne litt om tidlig Pearl Jam. Og det kan vi vel alle enes om at ikke er noen god ting. Det tar seg som regel opp underveis, men jeg blir ofte sittende å vente på et helvetes bråk som aldri setter ordentlig I gang.

Tidvis glimter APC til med ekte storhet. Noen ganger låter det faktisk litt unikt, som i "Thinking of You", en hard pop låt med mye elektronikk hvor det særegne og litt (indiske) preget Howerdel har som vokalist er ekstra fremtredende. Da kan det låte som at de har ambisjoner om å ta det et skritt lenger enn det Tool gjorde. Men forventningene er store, de har mye å leve opp til, og da blir det litt tynt.

Jeg er alltid skeptisk til anmeldelser av nye band og prosjekter der anmelderen setter det opp mot artisten(e)s tidligere arbeider, men her er det tross alt snakk om noen nye navn, ikke mer. "Mer de Noms" kunne like gjerne vært en ny Tool skive. Og jeg hadde nok vært litt skuffet.

Kommentarer fra brukere

Joik 20/12/2001 - 00:55

ehm... Billy Howerdel er gitarist og noen bakgrunnsvokaler, Maynard James Keenan er front-vokalist.....

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish