Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Da Lata - Songs from the Tin
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Palm Pic/MNW] Noen ganger er man bare pinadø nødt til å anmelde plater som ikke er rykende ferske. Den beste grunnen til slikt er dersom det rett og slett er så bra at man ikke kan holde kjeft om det i tilfelle andre også har gått glipp av den. Dette er en slik plate. 8/10Det er sikkert flere som husker låta ¿Underwater Love¿ for noen år tilbake. Det var med Smoke City. Mange har garantert hørt ¿Prá Manhâ¿ også. Det er Da Lata, det. Da den låta ble sluppet på vinyl i slutten av ¿98 solgte den bortimot ti tusen kopier. Mange. Det er en kobling mellom disse låtene, serru. Ikke bare at begge banda lekkert blander brasilsk musikk med engelsk klubbkultur, men Patrick Forge og Christian Franck er karene bak begge prosjektene. Tenkte det kunne være artig å vite...


¿Songs from the Tin¿ går rett på sak. Det begynner elektronisk og forsiktig på ¿Binti¿, med Liliana Chachians stemme svevende i bakgrunnen, før perkusjonen kommer inn, og setter rytmestandard for resten av albumet.

Rytmeseksjonen drar nemlig mye her. Den er dessuten så pass ivrig at det nærmest gnistrer innimellom, men også moderat nok til at man slipper de mest ekstreme karnevalsvibbene. Myke strykere og keyboards man ofte hører innen deep house og liknende, setter uansett en likevekt som gjør at det blir både tilbakelent og svingende på en gang.

Chachians stemme er klar som krystall, som det heter, og flyter varmt, og en anelse sårt, inn og ut sammen med klimprende, akustiske gitarer. Både lyden og musikken utstråler en varhet og organikk som det er umulig ikke å bli forført av.

Dette er en plate som gjør at du får lyst til å dra til London for å gå på klubb. Ikke Ministry of Sound, men til en kjeller det er kronglete å komme seg til, og hvor Gilles Peterson, Snowboy eller likesinnede spiller latin, Brazil, jazz og funk, sammen med et par fullstendig ukjente house, eller instrumentale hip hop-tolvere. Når du kommer ut derfra morgenen etter, støl og svett, har solen gått opp. Det er da du går på en folketom kafé, og ber den unge mannen bak baren sette på Da Lata mens du spiser frokost og drikker appelsinjuice. Bare å lukke øynene. Mmmmm.


Les også
- Victor Davies – Victor Davies


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish