Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Tortoise - Standards
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Warp/VOW] Chicagokvintetten som leverte den vel fortjent klassikerstemplede "TNT" for et par år siden, følger opp med å kanskje overgå akkurat den. Tvert i mot hva tittelen måtte antyde, spiller igjen Tortoise unik og kraftfull instrumentalmusikk for ører med vilje til overveldelse. 9/10Vokal er oppskrytt, mente en gang Thomas, en bekjent av meg. Vi snakket egentlig ikke om Tortoise, men musikk generelt. Uansett gjelder det i høyeste grad for akkurat dem, og dette albumet. Så mange sider, lag, dybder, og nye bilder som dukker opp ved hver lytting, ville det bli overstadig overflødig med den (heldigvis) uteblivende vokalen.

Om du vil kalle dette kraut, post-rock, neojazz, electronica eller kunstmusikk, er meg totalt likegyldig, med mindre det stopper deg i å oppleve noe du egentlig ville like. Her er riktignok elementer av det nevnte, men samtidig så mye mer. Eller mindre.


Gutta har siden forrige gang arbeidet med Stereolab, Smog, High Llamas, Isotope 217 og The Sea & Cake, både som musikanter og produsenter. Det kan du nok høre her, små spor fra dem alle. At de kjenner til hva jazz kan gjøre med mennesker er også åpenbart, og det skulle forundre meg om de var fullstendig fremmede for annen imrovisasjons- eller samtidsmusikk i tillegg. Man kan nok bestemt høre noe slikt her.

Musikken leker med både hodet og magen, akkurat som bra lyrikk bør gjøre. Du blir overrasket og overveldet om hverandre, kanskje til og med plassert forholdsvis groovy. Forholdene mellom det akustiske og elektroniske er fortreffelig dandert, og kommer det plutselig noe som virker malplassert og usaklig, kan du vedde på at det etter bare en liten stund viser seg å ha større effekt enn antatt.

I det ene øyeblikket løfter du hendene mens du roper i begeistring, i det neste danser du melankolsk rundt i stuen, mens du prøver å forberede deg på ambivalensen mellom frustrasjonen, men samtidig begeistrelsen over neste spor.

Slik har jeg det hver gang jeg hører på 2Standards", men overraskende nok på forskjellige steder for hver gang. Det er meg en gåte at man kan gå lei noe slikt. Eller var det slike plater som vitner om kvalitet? Uansett kan jeg ikke annet enn å anbefale. På det varmeste.Les også
- Salvatore - Fresh
- Chessie – Overnight


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish