Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Krøyt - Body Electric
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[MNW] Krøyt slipper fem låter på tilsammen omkring tjue minutter på denne EP´n. Tjue minutter som åpner fremmede landskap, og som spenner fra nestenrocka spasmejazz til futuristiske og lavmælte stemninger. Vanskelig, men også ganske givende. 6/10Man skulle tro at Krøyt er kjent for ganske mange per i dag. De har i løpet av årene, og sine to album "Sub" og "Low", opparbeidet seg status og kredibilitet hos jazzentusiaster såvel som folk med svakhet for avant gardiske, elektroniske rytmer innen technoleirene. De har dessuten mottatt Spellemannspris for sitt forrige album.

For å begynne med slutten, og selve desserten ( i hvert fall i følge undertegnede) - sistelåta "Dreamlands" er en semiambient, neddempet sak av lekreste klasse, og ypperlig elektronisk musikk. Varheten som hviler over vokalen og den beskjedne gitaren, i samspill med maleriske keyboards og skitne, sløye beats, er til å bli fullstendig grepet av. Nydelig samkjøring av dette arktiske soundet som skal finnes her til lands, jazzvarme, og Warp records-relaterte navn.


Fullstendig motsatt virker tittelsporet, som aldri fremstår som annet enn masete og krampaktig. Gitar kjørt gjennom svært lite tøft rockefilter, drum´n´bass-aktige beats og et gjentakende, masete refreng.

Mellom de to nevnte, skjuler blant annet "Silent" seg. Downtempo og flott, og sender betydelige tanker til Björk. I tillegg får du "Not For Me" og "Go", som leker med følelsene dine med utfordrende, og mystikkfylte toner. Både vokalist Kristin Asbjørnsen og den instrumentale utføringen, har dessuten åpenbare referanser til jazz, og elementer av det, óg annen improvisasjonsmusikk, skinner også tydelig gjennom på alle de fem sporene.

Når attpåtil tekstene blant annet er skrevet av 1800-talls-lyrikerne Christina Rossetti og Walt Whitman, skulle det ikke være så mye å lure på dersom du skulle ha interesse av spennende, norsk musikk litt på siden av det de aller fleste er vant til. Krøyt er utvilsomt et av de fremste eksponentene for en ung scene her til lands, som ikke bare tenker i nye baner, men som gir direkte beng i hva ordinær etikette omkring låtskriving dreier seg om. Heldigvis finnes slike.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish