Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Thorns - Thorns
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Moonfog] Thorns har vært med på å danne en del av fundamentet vi har innen ekstrem musikk her til lands og det sier ikke lite hvis man tenker over hva som faktisk er Noregs musikkeksportartikkel #1. Denne skiva går rett mot hovedpulsåren. Herlig hatsk. 8/10Jeg har aldri brydd meg nevneverdig om svartmetallen og dens like, men dette swinger goddamn flesk. Innen black metal var Thorns pionerer. I 1990 serverte de mørk og hard lyd som har vært med på å inspirere mang en langhåra gravskjender, bl.a. Burzum, Satyricon, Mayhem, Emperor (som forresten ga ut skive der de covrer Thorns og vice versa).

Wongraven fra Satyricon stiller med en del av vokalen på albumet og Hellhammer fra Mayhem trommer som vanlig fort, gæli og dritimponerende.


Jeg vil ikke direkte kalle Thorns blackmetal, heller ekstrem ekstremmetall med mer enn bare littegranne industrielle fiksfakserier. Ikke akkurat old school demotape humlelyd, nei. Snorre Ruch og Wongraven har virkelig gjort en fet produksjon.

Spor som står ut for meg er "Existence", som starter skiva som en forpult hammer i hodet, rett på sak. Lyden av dump vold. "Shifting Channels" åpner med småambiente skumlerier for så å sette i gang sakte og hatsk med et konstant maskinbeat. Drønnene som danner takten høres ut som et sånn svært bor man knuser vanskelig grunnmur med. Leiligheten min ligger like ved siden av et byggeområde, så jeg vet hvordan den jævla lyden er. En del robotlyder ligger i bakgrunnen. Låta gir meg rett og slett assosiasjoner til Hardware og Tetsuo, filmer jeg setter enormt stor pris på.

Hvis dette er en del av hva den norske svartmettallen er i ferd med å mutere seg til, så må jeg nesten se meg nødt til å følge med litt bedre fremover. Velger du å ignorere denne utgivelsen p.g.a. tidligere oppfatninger av sjangeren (som jeg nesten gjorde, det innrømmer jeg), så går du faktisk glipp av et oppriktig stykke dritbarsk metall.

Thorns er forresten i besittelse av et artig cover, du vet, sånn småskummel symmetrisk harry tattisdesign. Noe insektaktig, ser litt ut som en ond bille som stiger opp av en planet laget av blod. Så vet du det.Les også
- Bjørnar's 2001-favoritter


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish