Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Arab Strap - The Red Thread
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Chemikal Underground/VOW] Arab Strap er møkkete sexy og groovy melankolsk på en gang. Arab Strap er naken poesi på strak arm, med gitarer og beats under slitt genser. Mmmmm! 8/10I wash the walls as you pack your stuff/ I¿ve had too much, and you¿ve had enough ("Last Orders").
Aidan Moffat er bitter, sjalu og kåt. Han fremfører tekster som for det meste på en eller annen måte handler om kjærlighet, med slepen stemme, ofte på grensen til det pratende i stedet for syngende. Kjærligheten han skildrer oppleves stort sett fra vrangsiden av hva man vanligvis tenker på som kjærlighetssanger. Moffat har ikke øm og svett elskov, han knuller, han er ikke beruset forelsket, han er paranoid mistenksom og sjalu. Hør bare på fantastiske "Love Detective", hvor han til svingende piano, og svimle cymbaler, forteller om hvordan han mistenker, og oppdager, hvordan kjæresten står i med andre menn. Umulig å ikke bli revet med, umulig å ikke kjenne den kvalmende frustrasjonen som skildres.

Med ¿The Red Thread¿ er Arab Strap igjen tilbake på selskapet Chemikal Underground, hvor de også begynte, men tok en avstikker fra med forrige albumet "Elephant Shoe". Mange mener akkurat det albumet er Arab Straps høydepunkt, men spør du meg, virker det som de har hatt godt av å komme hjem igjen. Uten at det egentlig bør ha noe som helst med labels å gjøre.

You cried in the kitchen, we made up in the hall/ I watched you get dressed, those boots make you too tall ("Amor Veneris").
Dette albumet er et nydelig eksempel på hva som kan komme ut av usunne vaner og ettertenksomhet. Musikken holder seg som regel i landet hvor moll regjerer, men er likeså fylt til randen av liv. Det er friskt, samtidig som man ikke kan unngå å legge merke til de blå ringene under øynene. Melodier som smyger seg på deg, med programmerte rytmer, et døsig piano, noen kvasipompøse strykere, en beskjeden gitar som plutselig går i fistel, men drar inn feedbacken på akkurat riktig tidspunkt. Akkurat som ordene som blir formidlet, trykkes helt riktige knapper, akkurat lenge nok til å få deg til å forstå, akkurat kort nok til at det ikke blir påtrengende.

En herlig romantisk, fasansfull ærlig, tjukk og overbevisende rød tråd.


Les også
- Hood - Cold House


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish