Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Tool - Dissectional (box)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Volcano Entertainment] Den som venter på noe godt...Tool er ikke bandet som strør rundt seg med utgivelser. Som en teaser for albumet Lateralus som slippes 17. april, har vi her en sexy CD/DVD box med samtlige videoer og et knippe uutgitte låter samt liveversjoner. 9/10Vi starter med DVD''en:
Det er herlig å ha disse videoene i hjemmet. Etter mange år med dårlige opptak fra MTV har Tool tatt seg sammen og samlet godsakene. Det er 4 videoer her. De to første, "Sober" og "Prison Sex", er fra deres andre utgivelse, "Undertow". Disse er utelukkende stopmotion animasjon med særdeles makabre marionetter som spasmiskt og presist beveger seg til musikken, hver av dem med en agenda du skjønner ikke er knyttet til gode hensikter. Tenk A Nightmare Before Christmas møter Svankmajer, og du nærmer deg utseendet.

De to neste, "Stink Fist" og "Ænema", er fra tredjeplata "Ænima". Også her tas noe stopmotion i bruk, men her er mye pixellering (stopmotion med mennesker istedenfor dukker) brukt sammen med vanlig filming. I "Stink Fist" er samtlige folk lagd av sand, har mongoloide trekk, lemmer faller av i hytt og pine, noen av dem er knyttet til støpsler som gjør at de spreller ekstra mye når de plugges inn, og de skreller til slutt av seg huden.
I "Ænima" fyller en tjukk dresskledd mann (også med mongoloide trekk) et rom med vann, i vannet utvikler et lite vesen seg sakte fra foster til voksen, uhm, skapning. Blant annet.

Jeg har sett særdeles mye film, men har ennå til gode å se noe så visuelt imponerende som disse videoene. Forpult kaldt, dunkelt, sexy, styggelig intelligent, teknisk briljant. Gitarist Adam Jones er mannen vi har å takke. Tidligere har han jobbet mye med film, og da i hovedsak spesialeffekter. Han hadde faktisket par fingre med i filmer som Predator 2, Terminator 2 og Ghostbusters 2...

Og så Cd'en:
De 3 første sporene er livetagninger av låter fra henholdsvis "Ænima" og "Opiate". Versjonen av "Pushit" er totalt forskjellig fra originalen, ikke noe frenetisk hatrock å spore her. I stedet har de strippet låta ned og gjort den ekstremt melankolsk. Fint.

De neste 5 sporene er hittil uutgitte. "Message to Harry Manback II" er svaret på telefonsvareren de la musikk til på "Ænima" (huseieren ringte og truet med litt av hvert). Og Tool''s svar er ikke noe mindre hissig. "You Lied" er en cover av bassistens gamle band Peach. Dog mest verd å merke seg er deres cover av Led Zeppelin's "No Quarter", den varer i over 11 minutter og er virkelig blitt Toolifisert så det holder. Få dessuten med deg låta som starter etter "LAMC", kall det et bonusspor. Den heter "Maynard''s Dick", og handler om sistnevnte vokalists, vel, tissefant.

Alt dette samt en kjekk liten booklet pakket inn i en sexy boks til den nette sum av 249,-.
Jeg må si meg ganske så fornøyd med det.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish