Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Pixies - Complete 'B' Sides
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Playground] For noen år siden, midt i min andre store Pixies periode, ble det sluppet en samler jeg ikke husker navnet på, men som jeg antok var en samling av b-spor og live versjoner av det legendariske rockebandet. Skuffelsen var enorm. Ikke så denne gang. 9/10Ikke èn ny låt da. Så det var med uvant stor glede at jeg nå, flere år senere, endelig står med en rykende fersk utgave av nettopp en slik samleskive i hånda. "Complete 'B' Sides" er 19 spor av Pixies du ikke har hørt før. En liten sensasjon med andre ord.

Skiva åpner med "River Euphorates" fra "Surfer Rosa" i en spesielt frisk versjon, og fortsetter med den støyete ubegripelige "Vamos", hvor herr Francis synger på spansk (slik han jo hadde for vane å gjøre fra fra tid til annen). Dette er, forstår man raskt, ikke noe forsøk på å melke massene slik den forrige hit-paraden var, men tvert imot ekte, skitten vare, rett fra 8-spor'n.


Vi har for eksempel coverlåter av både Neil Young ("I've been waiting for you" og vakre "Winterlong") og mer obskure saker som den låta i midten av David Lynch's tidlige mesterverk Eraserhead ("In Heaven") i en forrykende live versjon.

Her finnes også helt "nye" rene Pixies låter, som "Weird At My School" og "Manta Ray", (den første er verdt hele plata) og alternative versjoner av gamle slagere, slik som den urvakre utgaven av "Wave Of Mutilation", en sang som jo i originalversjonen hadde samme effekt som to-tre valium, her i ekstra mellow versjon, eller avslutningssporet "Letter To Memphis" fra "Trompe Le Monde" i instrumental innpakning. Produksjonen varierer selvsagt, men den er aldri direkte dårlig. Her finnes ikke kassettspiller-opptak fra kjeller-konserter eller noe sånt, etter forholdene må man vel heller si at det låter overraskende friskt, det meste.

Om du skulle ha klart å unngå å ha noe som helst kjennskap til Pixies, er nok ikke "Complete 'B' Sides" den lureste inngangsbilletten til bandet, men da fortjener du jo heller ikke å ha en CD-spiller i det hele tatt. For oss andre, som allerede er blitt rørt ved sjelen av dette orkesteret, er denne utgivelsen den største glad-nyheten siden "Trompe Le Monde" kom ut i 1991. Med andre ord, den er uunværelig.

Min svoger, prominent medlem av Klanen og på sin fritid satelittprogramvaredesigner for Universitetet, har vokst opp på en diett bestående av Hüsker Dü, Pavement, Pixies og Guided By Voices. Ofte når vi møtes forklarer han sin desperasjon over mangelen på tilsvarende gitarbaserte rocke-band i vår tid og spør jevnlig om jeg har hørt om noe nytt der ute, i påvente av Grant Harts (ex-Dü) neste pinlig obskure plateprosjekt. Svaret er jo selvsagt alltid nei, den tid er over. Slike band er ikke en del av vår verden lenger. Men nå kommer det en plate med et band, kan jeg fortelle, som vil minne oss på hvorfor de en gang, med bass, gitarer trommer og sang, forandret en generasjon. Om bare bittelitt.

Det er ikke nytt, men det er tidløst.

Les også
- The Last Hard Men – S/T
- Tanya Donelly – Beautysleep


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish