Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Div - Technicart French Tour
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Pschent/Wagram/La Fabrique...]Fransk house har slitt litt med å følge opp de fantastiske årene på 90-tallet. Nå ser det heldigvis ut til at det skal ta seg opp igjen, med flere gode album både fra etablerte navn og nykommere på scenen. 6/10"Technikart..." prøver vel å vise noe av det som rører seg i Frankrike for tiden. Det er en del etablerte navn her, men også mange vi ikke har så veldig inngående kjennskap til. Forventningene var absolutt tilstede før første gjennomlytting, men dessverre kan vi ikke si at vi ble overbegeistret over hva vi fikk høre.

Noen av artistene som profileres her ser ut til å ha hengt seg litt opp i 80-talls revival´en som regelrett eksploderte for et par-tre år siden, med folk som Les Rythmes Digitales i spissen. Dessverre greier de ikke tilføre noe nytt til konseptet, og resultatet blir gjerne ganske kjedelig.


Noen greier riktignok å tilføre sin egen vri på det, og selvfølgelig er det de låtene som fungerer best. Et eksempel er V.L.A.D.´s "V-nician Pattern", en småskrudd og leken låt, som egentlig ikke fenget så mye ved første lytting, men etterhvert setter seg litt på hjernen. Låta har også et godt driv, noe mange av de andre på denne samleren mangler.

Nevnte Les Rythmes Digitales er også representert, ved en remiks av Mirwais "Naive Song", som man lå på Petres A-liste for ikke lenge siden, og vel må sies å være en hit. Les Rythmes...-miksen er heller ikke helt vellykket, da de nye elementene ikke blander seg godt nok med det opprinnelige materialet. Låten er riktignok ikke direkte dårlig, men man hadde forventet seg bedre ting fra to såpass flinke musikere.

Dette er også et gjennomgående problem med mange av sporene på "French Tour", det kunne liksom vært så mye bedre, med bare små endringer.

En samleskive som denne vil alltid ha både bra og dårlige/mindre bra låter, med mindre det er en av de helt geniale blinkskuddene som kommer en gang hvert millenium. Hvilke låter som er bra og hvilke som er dårlig er selvfølgelig opp til lytteren. Med denne skiva føler vi derimot er det er et anseelig gap kvalitetsmessig, mellom noen av låtene. Enkelte ting blir rett og slett for enkle, og det blir litt for tydelig at dette er laget på en datamaskin. Andre igjen, som Rubin Steiner, blander gammel jazz med nye rytmer og kontante beats. Ikke så nytt det heller, men resultatet er faktisk veldig sprekt og originalt.

Det er som sagt ikke det at de svake sporene på denne samleskiva er utrolig dårlige, men det blir likt ting man har hørt før. En dose originalitet og nytenkning kunne gjort dette til en godskive, men dessverre ser det ut til at enkelte av de franske housefolka fortsatt henger litt fast. Sjekk uansett ut skiva, denne har absolutt sine øyeblikk.

Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish