Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Zuma - Juno
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Supernova/Universal] Trodde du man var ferdig med 80-tallsretro, så tro om igjen. Zuma serverer nemlig ti fengende discosynthpop-låter på debutalbumet sitt. Spørsmålet er heller om vi faktisk trenger det. 6/10Egentlig betyr Zuma Alexander Stenerud og Henrik Njaa. De har spilt sammen i seks år, og selv om dette som nevnt er debutalbumet, har de både gitt ut flere singler og turnert rundt omkring. Du vil garantert se dem på en scene i nærheten av der du bor i løpet av våren, og du har garantert hørt dem på radio der hvor du hører på den.

Å unnlate sammenligninger når det kommer til dette albumet er uunngåelig på både godt og vondt. På godt fordi de faktisk har mye av det deres åpenbare helter har, på vondt fordi de kanskje har litt for mye av det. A-ha er et navn, Pet Shop Boys, delvis Depeche Mode og en anelse Dubstar andre. At de har hørt en god del Erasure gjennom årene skal du også være ganske snedig for å motbevise for meg.


De viderefører en sjanger som neppe kan sies å være direkte levende lenger, med fengende popmelodier pakket inn i halvpompøse synthdrakter med kvasidisco-rytmer. Og de gjør det ganske flott. Det svinger, låtene er i en viss grad smidd som hits, og produksjonen er helt riktig i forhold til hva de holder på med. Det er bra.

De viderefører også en sjanger mange vil si er fullstendig død, og å derfor grave det opp igjen, bare vil skape illeluktende zombier av enerverende synthpop vi heldigvis var ferdige med. Man kan også tenke på at Pet Shop Boys, A-ha og (for tenk!) Erasure har en rimelig stødig backkatalog i nøyaktig samme gate, og at dette derfor er totalt overflødig. Det er jo dumt.

Gutta har det utvilsomt morsomt med dette, og musikken er langtfra noe å gremmes over, med mindre du er skikkelig grinete, og synes dette er passé, og derfor ikke vil høre. Da synes jeg du skal sette deg ned og tenke litt.

For min del tar jeg heller frem høydepunkter av PSB, New Order, Dubstar og Saint Etienne (uten å egentlig sammenligne dem med for mye av dette!!) hvis jeg vil svinge meg til gladpop. Får du derimot aldri nok av hverken synthpop eller retro synes jeg du skal ringe meg å spørre om å få eksemplaret mitt med en gang.


Les også
- Don Juan Dracula - Perfect Girl EP


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish