Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Dave Matthews Band - Everyday
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[BMG] Kan kunsten - i sitt vesen - være ond? Vil ikke kunst, i kraft av å være nettopp dèt, uavhengig av eventuelle mål og midler av natur anstrenge seg bort fra ondskapen, som i kaoset, volden og mangelen på form som preger virkelighetens verden? 1/10Dette har, i langt mer dyptgående vendinger enn mitt simple forsøk på en innledning, blitt problematisert i estetisk orienterte akademiske kretser de siste årene, uten at noen entydig konklusjon vel har blitt nådd.

Som du sikkert skjønner: Det er noe ved Everyday som på nytt får meg til å reflektere over ondskapen, både generelt og i tilknytning til f.eks. musikk. 20 millioner skiver har Dave Matthews Band solgt på verdensbasis, hvilket får meg til å grøsse over tanken på den multinasjonale sekten som dyrker det kalkulerte jævleriet bandet har spydd ut over oss i ti år nå.


Likegyldig pop, pappagrønsj, sidræva flinkisfunk og utstudert stadionballaderi - alt rørt sammen til en uspiselig suppe - det er det dette handler om.

At Glen Ballard, mannen Alanis Morissette og No Doubt tyr til som produsent, bidrar, gjør naturligvis ikke saken bedre. Dette er kaldt, det er forpult kjedelig og det vil ikke desto mindre selge uhorvelige mengder, særlig i USA. Ikke alltid like intelligente, disse amerikanerne.

Befinner man seg først i det litt filosofiske hjørnet, er det lett å henfalle til metafysiske refleksjoner, gjerne av den religiøst ladde typen: Finnes det en Gud? Himmel? Helvete? Jeg har egentlig problemer med å forestille meg noen himmel, det må jeg innrømme, mens et bilde av Helvete er forholdsvis enkelt å mane fram: En platesjappe du er henvist til å tilbringe evigheten i, med Dave Matthews Band og kun Dave Matthews Band surrende over høyttaleranlegget.

Les også
- Five For Fighting - America Town


Kommentarer fra brukere

Sverre 20/09/2004 - 20:51

Everyday er jo en herlig plate. Nytter ikke å si at det er dårlig. Kjempekvalitet på noen av sangene som f. eks When The World Ends, The Space Between (ble kåret til årets sang i USA), If I Had It All osv.

Rozzi 24/10/2003 - 08:18

Dave Matthews Band er å blir bare genialt, å kalle det forpult kjedelig viser jo bare at anmelderen ikke har peiling på musikk.

Long live Dave.....!

gorg 23/10/2003 - 23:11

det som er sikkert er at everyday er et veldig veldig dårlig album, men å ymte fram at album som Under the table og crash albumet er av dårli kvalitet er helt på trynet!

Tomas 26/11/2002 - 08:34

Din idiot!!!!!

lisa 27/05/2002 - 11:50

kødde anmeldelse!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish