Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Oj Trio - Breaks Even
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[www.ojtrio.com] Er det utgivelser som dette som kommer til å bli resultatet av at folk tar musikerutdanning, er det ikke annet enn å se lyst på fremtiden. Denne trioen har nemlig utspring fra jazzlinja ved Norges Musikkhøyskole. Varmt, dyktig, og av det vennlige slaget. 7/10Når jeg skriver av det vennlige slaget mener jeg på ingen måte tannløst eller uviktig, bare at dette er jazz folk som ikke vanligvis anser seg selv som typiske jazzentusiaster også kan sette stor pris på. Som for eksempel Miles Davis¿ ¿Kind Of Blue", John Coltranes ¿Blue Train", og ikke minst, veldig mye av hva Chet Baker drev med.

Og dette albumet har flere paralleller med sistnevnte. Som Baker, tyr også Ole Jørn Myklebust til både trompet og vokal - en kombinasjon vi ikke har hatt for mange av her i landet. Han gjør langtifra skam på kombinasjonen. Ikke minst trompeteringen hans er frydefull lytting. Frodig, men samtidig nøyaktig og presist dandert, strømmer de sløye tonene kledelig over Jan Olav Renvågs drivende og tilbakelente basspill. Når Asbjørn Lerheim i tillegg spiller gitaren sin med en så utfyllende, og som resten av instrumentene, nøyaktig tilbakeholdent, er det lite man kan utsette på den delen.


Når det kommer til Myklebusts vokal, er ikke det så veldig annerledes. Jeg blir langtfra like hensatt av den - vi har ikke med en stemme som Louis Armstrong eller Billie Holiday å gjøre - men han formidler tekstene litt på den samme nestenkalde måten også Chet Baker i sin tid gjorde. Mer behagelig enn overveldende, men aldri av den grunn intetsigende.

Låtmaterialet på dette albumet er - med unntak av tre spor - lånte standarder, eller coverlåter om du vil. Alle formidlet med glød og respekt. Derimot er Myklebusts egne komposisjoner, eksempelvis den alldeles glimrende ¿She Is Mine", også så gode, at det ville vært spennende å hatt enda flere av disse. Kanskje neste gang?

På sistnevnte spor er trioen gjestet av Sigurd Køhn og Morten Qvenlid, på henholdsvis alt saksofon og piano. Glimrende spill, som gir flott variasjon over det generelle trio-formatet. Ellers gjester også Rolf Erik Nystrøm, også på alt saks, på Ornette Colemans ¿Turnaround". Stjernelag kan man vel nesten si.

Gleder meg til å høre disse igjen. Da helst med egne låter.


Les også
- Østenfor Sol - Troillspel
- To plater for helgen


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish