Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Sement #2 - Chateau Neuf
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Osito Records] Sement #2 er en festivalcd hvor de 10 banda som deltok på betong den nest siste helga i mars deltar. 5/10De ti bandene bidrar her med en låt hver, og i motsetning til de fleste andre samleskiver, spriker det ganske kraftig på sjangerne på denne utgivelsen. Du får alt fra eksperimentell pop til lavmælt rock og triphop. For å nevne noe. Du skal med andre ord være ganske åpen for å like hele pakka.

Men når det er sagt, er det selvfølgelig et flott tiltak å samle norske mer eller mindre ukjente band på en skive.

Sement #2 er kun trykket i ytterst få tusen eksemplarer, så du bør derfor ikke være altfor treg med å sjekke det ut.

Det er kanskje det mest omtalte bandet Cloroform som åpner på denne plata med låta "Go1", som er en støyende opplevelse av fri fantasi og melodiøs kreativitet. Det er vanskelig å sette dette bandet i noen bås, og det er vel også meningen, siden "alt" er lov.

Deretter følger altså mer eller mindre ubeskrevne band som American Suitcase, Emmerhoff & the melancholy babies, dB, Wunderkammer (bandet til regissøren av detektor, som fremfører instrumental, og småmørk gitarrock med stemningsskapende strykere), før Delaware, med sin mellommelankolske musikk, og som forhåpentligvis står overfor noe stort, overtar showet med "About You".

Bandet har den siste tiden hatt en del spillejobber både i hovedstaden og utenbys, blant annet i Tromsø under by:larm. Antageligvis er ventetiden snart over.

Melankolien føres videre av Kristiansandbandet Magnetic Tapes (er nordmenn på randen av et sammenbrudd?), som spiller noe tilnærmet sløv heroinrock, og også her er strykerne tatt flittig i bruk, men når vokalist Andreas Knudsen småsnakker med sin mørke, og for all del, sikkert virkningsfulle stemme for enkelte, høres det dessverre ut som et halvhjertet forsøk på å låte som en hybrid av Madrugada og Nick Cave. Det lykkes bare nesten.

Cerrato, Bogus Blimp og Athome Project avslutter det ikke fullt vellykede ballet, og førstnevnte her bør også snart være klare for et større platepublikum, for her snakker vi musikk med nerve. Bandet har for øvrig sluppet sin første ep "Ghost", som kom ut i midten av mars.

Låta de bidrar med er en liveversjon av "Gentle Kiss", og vokalist Maria Cerrato høres ut som en liten fugl man får lyst til å trykke til brystet, og atter en gang vise veien til livet. Den spanske kvinnen blir akkompagnert av forførende gitarspill og drømmende strykere. Stemningsfullt, med andre ord.

Alt i alt er Sement #2 en såpass sprikende og "uferdig" utgivelse at den antageligvis ikke vil stå fremst i altfor mange platesamlinger, selv om det selvfølgelig heller aldri var meningen. En varm, hjelpende hånd til norsk musikk.Les også
- Emmerhoff & The Melancholy Babies - Loosebox


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish