Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
The Soft Boys - Underwater Moonlight
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Matador/Tuba]The Soft Boys med Robyn Hitchcock i spissen opererte på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, og ga i 1980 ut klassikeren "Underwater Moonlight". Denne er nå ute i luksusutgave med den originale platen, bonusspor og outtakes fordelt ut over 2 cd-er. 8/10Det er det amerikanske selskapet Matador som serverer denne utgaven. Selskapet som fra før har gitt oss popmusikk fra band som Yo La Tengo, Jon Spencer Blues Explosion, Guided By Voices og Pavement. Band som skylder Soft Boys mye når det gjelder musikalsk inspirasjon.

Platen åpner med powerpop-klassikeren "I Wanna Destroy You", med skrikende flerstemte vokaler, og gitarer a la "Heroes" med Bowie. Et par av de neste låtene er mer new wave, og kan til tider minne om gamle Magazine eller Stranglers. Men Soft Boys låter hele tiden mer amerikansk enn sine britiske kontemporære, hvis new wave låter adskillig mer datert.


Inspirasjonskildene til The Soft Boys på "Underwater Moonlight" er imidlertid til tider lette å spore. I den maniske "Old Pervert", som åpner med et av rockehistoriens villeste gitarriff, og på flere andre kutt, er det tydelig at gitarist Kimberley Rew og trommis Morris Windsor hadde hørt mye på Captain Beefheart.

Og på "Queen of Eyes" er det gitarer og vokaler lånt fra Byrds på verset, og et refreng som minner sterkt om amerikanske powerpop band som Cheap Trick og Raspberries.

Kvalitetene til "Underwater Moonlight" skyldes mye det faktum at Soft Boys aldri var like punk som sine samtidige, men mer enn bare tidsriktig new wave, og derfor mer tidløse. Det er derfor på sin plass at Matador benytter muligheten til å gi ut denne skiva på nytt.

Bonuskuttene er som med bonuskutt flest av svært varierende kvalitet. CD 1 består av den originale platen, og låter som ikke kom med på den. Ofte er det gjerne en grunn til at låter ikke kommer med på sluttproduktet, men i dette tilfellet er det faktisk endel godbiter.

"He's A Reptile" gir assosiasjoner til 50- og 60-tallet, og er en låt som det er uforståelig at ikke kom med på platen. Og slike er det flere eksempler på blant de 9 outtakes'ene.

Hele CD 2 inneholder forskjellige tagninger av de tidligere
omtalte låtene, pluss andre rariteter fra øvingsrommet, og må karakteriseres som stoff best egnet for spesielt interesserte.

Konklusjonen er uansett at "Underwater Moonlight" er et pliktkjøp for alle som er nysgjerrige på rockehistorien, eller rett og slett ønsker en god power pop plate.

Flere resirkulerte;
*Pixies - Complete B-sides
*the Monkees - The Definitive...
*Brandy & Ray J - Another Day In Paradise (sgl)
*The Pogues - The Very Best Of...
*Tool - DissectionalKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish