Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
RIFU - Revolutionary Tango (The Slavery Dance)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[D'Sign] Her har man gått sånn etter en svensk punk/hardcore-kokebok at det til tider er komisk. 3/10


Revolution, system, capitalsm, manifest, class... Alle glosene er tilstede, og når musikken er såpass identisk med det som har kommet fra selskaper som Desperate Fight og Burning Heart de siste 5 årene, kan det være vanskelig å kjøpe det RIFU roper om.

RIFU er et up-and-coming band fra Trondheim, en by hvor det begynner å skje ting for tiden. Allerede nevnte Silence The Foe (se tidligere anmeldelse) og screamo-bandet The Catalena Collapse. Ellers driver labelet Lilac Sky Recordings på for fullt, og klubben UFFA går for full maskin. Så det er absolutt positivt og se at ting skjer, og vi håper enda flere band dukker opp den nærmeste tida.


Når det gjelder RIFU tror jeg mye handler om at de er litt "ny-frelste", om man kan si det sånn. Når man tar av på en musikkstil, en kles-stil, image og tankegang, kan man fort ende opp med å blå-kopiere disse tingene. Og jeg er redd RIFU gjør dette.

Den aller største inspirasjonen ligger vel i bandet Refused (Rifu-sed?), og Dennis Lyxzens nye band The (International) Noise Conspiracy. Alt fra musikken til teksten er tatt direkte for denne boka, og det blir desverre ufrivillig komisk til tider. Alt pjattet om revolusjon og anti-kapitalisme er desverre lite troverdig, og jeg har en følelse av at de ikke har vært inni tankegangen i lang tid. Det er sjargong uten mye innhold, når gjort på en påtatt og ønskelig catchy måte som her.

Andre band som kan nevnes om inspirasjon er Abhinanda og Bad Religion. Musikalsk trekkes det tilfeldig inn en ska-låt her og der, og plutselig en skatepunk-låt. Deretter blir det rock, så metall. Jeg tror RIFU hadde tjent mer på å ha gitt ut en singel med de sterkeste låtene, istedet for en ganske pretensiøs utgivelse som en LP er som første utgivelse. 15 låter på 58 minutter er for mye av det gode. Når bandet på den 11 minutter lange siste låta gir et muntlig foredrag i hvordan å knuse denne kapitalismen, gjøre slutt på utnyttingen av folk, holde ved like opprøret, unngå og stå imot systemet, må jeg fnise da jeg ser for meg vokalisten sitte med ordboka si i et forsøk på å klekke ut catchy gloser. Ingen substans, gutter. Faen heller.

Plata har absolutt noen gode partier. Man har et par catchy riff her, såvel som noen intense øyeblikk, men i det hele tatt blir det for billig. Min rom-kamerat Vegard mente navnet minnet om en daglivare-kjede. Da lo vi godt av: "Hei, kan du itt løp ne på RIFU og kjøp noen billige riff 'a, gutan?"

RIFU kan faktisk bli et bra, for gutta kan spille instrumentene sine og har noen drivende elementer ved seg. Men da må de finne en formula som er nogenlunde sin egen, og ikke blå-kopiere ting som de gjør her, for det blir rett og slett banalt og ekstremt lite troverdig.

Jeg vil nødig se ned på det lille som skjer i dette landet innen punk og hardcore-scenen, men jeg kan ikke sette meg ned å høre på dette uten å få de ovennenvte tankene.

Les her da;
*Randy - The Human Atom Bombs
*59 Times The Pain - Calling The Public
*Nine - Lights Out
*Silence The Foe - When Summer Turns To Sand
*The Haunted - Made Me Do ItKommentarer fra brukere

Øyvind 02/09/2003 - 13:59

Må si litt urettferdig anmeldelse. SVensk punk og hardcore har ikke funnet opp motstanden mot det kapitalistiske systemet, og det har så absolutt ikke med religion å gjøre (jf. nyfrelste). Derimot har plata et strekk på låter og tekster fra 3-4 år så en del av tekstene er ikke akkurat så veldig kreative og nyskapende.. Men når det er sagt så legger RIFU stor vekt på å ikke komplisere det man snakker om, men å gjøre det enklest mulig, si det klart og tydelig. Noe jeg så helt klart ikke synes refused og enkelte andre svenske band gjør. Det blir intellektuelt og vanskelig for folk som ikke kjenner til et totalt forskjellig syn på samfunnet og omgivelsene våre. Men OK, vi har fått hørt det før, men også hvor og på hva vi skiller oss.

Men forresten, sjekk ut vår siste plate:
dead end street. Håper den faller bedre i smak

Øyvind / RIFU 1000

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish