Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Destiny¿s Child - Survivor
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Columbia/Sony] Ok, så har de forlatt formelen som gjorde "The writing on the wall" til en multimillionselgende r&b-klassiker. Det er en avgjørelse jeg umiddelbart stiller meg kritisk til. Men i likhet med forrige album er "Survivor" en sterk samling av (potensielle) hitsingler. 8/10


Det har vært mye drama i Destiny’s Child det siste året. Originalmedlemmer La Toya og La Tavia pluss erstatter Farrah har forlatt gruppen, mer eller mindre frivillig. Mange har lagt skylden på Beyoncès Diana Ross-nykker (som frontfigur i The Supremes sørget divaen for flere utskiftinger i gruppa) og hennes manager-far Matthew Knowles, som visstnok styrer gruppa med jernhånd. Men på høstparten i fjor ble DC en trio på permanent basis.

Beyoncè, Kelly og Michelle tok verden med storm med "Independent Women part 1", en låt som bare vokser og vokser. Et genialt stykke musikk. "Survivor" er ikke på langt nær så bra, men jommen har den ikke blitt en hit, den også. Det er liten tvil om at DC er en hitmaskin utenom det vanlige. Ikke bare er de vakre og kan synge, men Beyoncè skriver og produserer også! Og at dette er hennes show, er det liten tvil om, selv om hennes lojale bestevenninne Kelly og nykommer Michelle fra Illinois får mer tid foran mikrofonen enn før.


På store deler av plata er stemningen og lyden hard, nesten aggressiv. Den eneste låt med tegn på sårbarhet et "Dangerously in love", den er vakker. Det er denne gjennomgående mangelen på ydmykhet som plager meg litt med platen. Greit å ha selvtillit, men det er trist å høre jentene disse sine medsøstre på låt etter låt. De lot gutta få gjenomgå forrige gang, så nå lar de jentene få det, liksom. Unødvendig. Sin tekst til tross; "Nasty Girl" er en av albumets klare højdare. Synkopert og elegant, med et utrolig tøft break. Lat som de synger om en kjip kar, så blir det perfekt.

Det har blitt gjort et stort nummer ut av at Beyoncè har skrevet og produsert hele plata. De dumpa hele stjernelaget bak "The writing’s on the wall", her er verken Darkchild, She¿kspeare, Kandi eller Timbaland. Men hun har fått god hjelp på samtlige av låtene, flinke frk. Knowles. Mine favorittdansker Kenneth og Carsten, bedre kjent som Soulshock & Karlin, bidrar sterkt på "Dance with me". I min perfekte verden ville denne bli årets sommerhit, den vil fungere like bra på grillfest på landet som på nattklubb i byen. "Perfect man" har du kanskje hørt på "Romeo must die"-soundtracket. Et prakteksempel på velfungerende minimalistisk og moderne r&b. Jeg har også sansen for "Happy face". Drømmende og lett pop.

Ellers finnes et par ballader signert Walter Afanasieff ( som har hatt enorm suksess med bl.a. Mariah Carey), en gospel medley og en Bee Gees-cover. Her skall alle få sitt, tydeligvis, fra lillesøster til bestemor.

Fordi man etter hvert har fått så høye forventninger til DC, tar ikke "Survivor" pusten fra meg på samme måte som "The writing’’s on the wall" gjorde (og fortsatt gjør). Den bærer også preg av at de har blitt popstjerner. De er større enn Britney nå, ikke bare en av mange r&b-jentegrupper med mye å bevise. Men bevares; dette er sjeldent bra popmusikk og sjeldent kommersiell r&b fra tre sjeldent flotte jenter.

Mer flott;
*Jaheim - Ghetto Love
*Syleena Johnson - I Am Your Woman (sgl)
*The Avalanches - Since I Left You
*INCredible Sound Of The Dreem Teem
*India. Arie - Acoustic Soul


Les også
- Destiny’s Child - 8 Days of Christmas


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish