Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Loosegoats - Her, The City Et Al
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Startacks/MNW] Tidligere lo-fihelter har tatt en tur på landet, og endt opp med en langtfra banebrytende plate, men ikke desto mindre smektende av den grunn. Glimrende popmelodier klemt gjennom countrykverna. 8/10På sine tidligste utgivelser hadde de også visse preg av amerikansk folkemusikk i rillene, men egentlig ikke i større grad enn Pavement eller Sebadoh har hatt. To band de til tider var skremmende like, men som de ofte også endte opp med å heller være lysende inspirert av enn å kopiere. Litt som det også er på denne platen, bare med andre kilder.

På sin foregående langspiller, "Plains, Plateaus And Mountains", begynte nemlig en tydelig vinkling mot det som av mange ansees som det mer voksne når det kommer til amerikansk musikk. Ikke så mange komposisjoner som oste av trær, hest og hatt akkurat, men en mer streit form for vennlig rock. Det albumet er derimot ikke på langt nær like flott som deres nye.


På "Her, The City Et Al" har de for det første ¿ i hvert fall i mine ører ¿ betydelig sterkere låter. Og det er mange av dem. Jeg var redd flere av dem skulle visne ganske fort, men nå har jeg hørt jevnt og trutt på plata i godt over en måned, og det har ikke svekket seg en millimeter, heller det motsatte.

Et annet betydelig element er at de, som insinuert, har gått mye nærmere traktorsporene denne gangen. De har nok alltid hørt på new country, no depression og folkinspirerte utøvere som for eksempel Will Oldham, men spiller denne gangen musikk som er mer nærliggende. Det er smygende Bruce Springsteen-referanser anno "Nebraska" i krokene her, det er Jayhawks, Uncle Tupelo, Whiskeytown¿

Musikken går fra det store, arrangerte, til det enkle, men effektive. Hele platen gjennom harmoniseres det i fantastiske koringer, mens hulkende gitarer, traskende trommer, og en fyk, fengende popmelodi ligger og sørger for det kompletterende hele veien.

Har du for eksempel hørt singelen "Yucca Mountain" , har du en av de mest rocka låtene, og også et av de beste på albumet. Hør derimot for deg variasjoner over samme lesten, i både tempo, stemning og arrangementsmessig, men med Loosegoats absolutte personlighet til stede, og du har dette albumet.

Lese her;
*Loosegoats - Yucca Mountain (sgl)
*Whiskeytown - Pneumonia
*Stephen Malkmus - Stephen Malkmus
*Nourallah Brothers - Nourallah Brothers
*Tindersticks - Can Our Love...


Les også
- Starmarket - Songs of Songs


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish