Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Bel Canto - Retrospect
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[EMI] Ypperlig introduksjon til et av de norske bandene som er langt viktigere og bedre enn du og jeg, kjære leser, ofte har trodd. 8/10


Av og til, i enkelte bands tilfelle, er en samleskive definitivt på sin plass, og dens funksjon vil kunne være både oppsummerende og påminnende. I Bel Cantos er det særlig det sistnevnte aspektet som rettferdiggjør utgivelsen, og det er fra dette perspektivet du skal vurdere hvorvidt du trenger den.

Ta Motorpsycho, for eksempel ¿ alle musikkinteresserte vet jo i utgangspunktet hvor mye bra bråkebøttene fra Trondheim har begått, og mange av oss vil ha de essensielle skivene trygt plassert i samlingen. Du har nok satt Demon Box, Timothy¿s Monster og Let Them Eat Cake mellom Black On Both Sides og Ace Of Spades, kjenner jeg deg rett. Du er litt sjuk, men det er blant annet derfor jeg liker deg


Måtte Gud knulle meg langsomt til døde om jeg tar feil, men situasjonen er en ganske annen for denne litt bleike og usannsynlige arktiske konstellasjonen. Et pussig fenomen, forresten: Hver gang jeg har vært i Det Store Utland ¿ det være seg fra Greenwich Village til en eller annen obskur, gresk øy ¿ og dumpet innom en stusslig liten platesjappe, har Bel Cantos grelle coverkunst lyst mot meg som ¿ tja, vel ¿ en boks hermetisk ananas på Bagatelle. Det har føltes unaturlig, med andre ord, og dette er poenget mitt: Drecker og Johansen har aldri stått i særlig høy kurs her hjemme. Derfor er Retrospect viktig, om ikke annet enn for å justere gruppas status en tanke oppover i lytterkretser som burde bry seg.

Bel Canto er utvilsomt et flerhodet troll. Selv synes jeg de gjør seg aller best når de vil ha oss ut på dansegulvet og samtidig lefler litt med lekende world-riff-raff, som i Bombay og Images, begge forholdsvis ferske i en etterhvert omfattende diskografi. Postmodernisme i praksis, faktisk, og til alt overmål både sexy og underholdende i tillegg. Også Cocteau Twins-vibben fra tidligere tider har unektelig sin sjarm, hjelpeløst og søtt som det jo i ettertidens blaserte rom lyder. Det er mellom disse ytterpunktene mine betenkeligheter tiltar, som på Shimmering, Warm & Bright. Men nå er jo den Et Lite Stykke Norge blitt, så... Aaiiight, da.
Pluss også for bonus-CD, forresten: Glimrende remikser fra stødige hender som Per Martinsen og Jan Bang plasserer BC innenfor enda en tradisjon de hører hjemme i og samtidig går utenpå. Men, akk, hvorfor er ikke Masters At Works behandling av Rumour representert? Den nevnes i coveret, og da kan ikke uteblivelsen kalles en glipp, tenk. En saftig og feit rosin i pølsa ville den klart vært, men det er også en brist ved samlingen det faller meg lett å tilgi, storkar som jeg er.

Ikke at alt er like bra, naturligvis. Det er stundom et påtatt og maniert drag over Anneli Dreckers vokal, tekstene har titt og ofte en besk bismak av avskyelig New Age-føleri, og aksenten... vel, Morten Abel kan for en sjelden gangs skyld hovere, for å si det sånn. Noen ganger blir følelsen av gjøglerpunkere på vei utfor world-stupet vel påtrengende, helt enkelt.

Disse irritasjonsmomentene er vanskelige å ignorere, og det er det da heller ingen grunn til å gjøre. Helstøptheten som preger det aller meste av Tromsø-duoens katalog stiller nemlig glatt smålige innvendinger av ovennevnte type i skyggen. Bel Canto ¿ og dette er ord jeg aldri, under noen omstendigheter, hadde trodd jeg noensinne ville ytre uten en ironisk, liten rev bak øret¿ oppsummerer med Retrospect en av norsk musikkhistories mest signifikante og lysende karrierer. Oi. Der sa jeg det. Tenk litt på det.

Flere samlinger;
*The Pogues
*Matthew Sweet
*Blur
*Pixies
*The MonkeesKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish