Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Tool - Lateralus
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Volcano/Zomba] De jeg kjenner som liker Tool er alle ålreite mennesker, genuint gode personer. Et band, for øvrig mitt desiderte favorittband, har blitt et kvalitetsstempel. Liker du Tool? Da er du ok i min bok. 10/10


Egentlig har jeg gruet ræva av meg, bitt negler, mistet søvn for å skrive denne omtalen. Det er ikke hver dag du skriver om ditt viktigste band. Tool har vært en aktiv del av min tilværelse siden sommeren ¿93. Det var en fin sommer, jeg har trivelige mentale bilder av skateboarding, bandøvinger, karsk blant fjæresteinene og famlende puling. Jeg har trukket konklusjonen at samtlige mennesker som er fascinerte av dette bandets audiovisuelle sanseangrep har et eller annet intelligent og riktig på gang.

Jeg hadde en samboer i tre år. De tre årene hørte hun mye på Tool sammen med meg, og ga gang på gang utrykk for at hun satte stor pris på det hun hørte. Så ble det slutt med oss. Når jeg tenker tilbake var det nok best sånn. Sist gang jeg virkelig snakket med henne, forrige sommer, etter at jeg hadde vært utro mot min daværende kjæreste med min henne, spørte jeg hvilken musikk det gikk i. Etter at vi slo opp hadde hun hørt fint lite på Tool. Nå ble det stort sett Garbage. Skjønner dere hva jeg prøver å si? Hun hadde det, det lille ekstra, det spesielle ved seg, men mistet det. Til halvgamle kvasi-goth alkiser frontet av en anorektisk skotsk angsthore attpåtil. Good riddance.


Jeg har en liten nær sirkel med venner rundt meg som alle er store tilhengere av Tool. Vi er forskjellige på mange vis, men det der er en ting vi har til felles. Tool har på sett og vis bygd en bro mellom oss, et ekstra ledd av forståelse, som gjør at vi automatisk lettere har et åpent øye mot hverandres preferanser. Hvis en av oss anbefaler noe gir vi det en sjanse til tross for vår overdrevne skeptisime til andre aspekter av tilværelsen. Vi gir hverandre såpass kreditt. Vi skjønner at vi ikke kan bomme helt. For vi har det lille ekstra ved hverandre. This one¿s for you, Kenneth&Jørn. Cheers.

Det er så mye jeg skulle sagt. Jeg har så mye inni meg jeg gjerne vil få ut, men det er vanskelig og litt vondt å uttrykke seg. På en måte som når du har for mye avføring og den klemmer på, alt vil ut på en gang. "Lateralus", Tools siste album har latt seg vente på i fem år. Jeg kan forstå hvorfor. Det er et stort album. Det skjer mye der. Det er like mørkt, hatskt og spennende som de tidligere utgivelsene deres, samtidig som det er fylt til randen av skjønnhet og melankoli av en annen verden. Samtidig er det et veldig krevende album. Det er få umiddelbart fengende låter. Gi plata tid og den vil sluke deg, hale deg ned i Tools dimensjon. Forhåpentligvis vil du like dunkelheiten nok til å forbli der en sakket stund. Jeg liker meg i alle fall veldig godt der.

Sjekk;
*Tool - Dissectional
*My Vitriol - Finelines
*A Perfect Circle - Mer De Noms
*Unwound - Leaves Turn Inside You
*Unwound-intervju


Les også
- Kim Mohns 2001-favoritter


Kommentarer fra brukere

Guds stemme 30/01/2008 - 14:43

Tool er ekstradimmensjonelt bra, selv om jeg ikke er av de som har opplevd det. Jeg misliker det.

De er virkelig tankevekkende om man først hører litt dypere. Er det noe ved teksten du ikke skjønner er det størst sannsynlig en _referanse_ til noe annet på plata.

Bill Hicks rip 03/02/2007 - 11:32

Det finnes ikke noe nagativt å si on TOOL, det er et av de definitivt beste bandene i verden og er helt unikt. De definerer prog-rocken. Børge og Egil kan gå tilbake til den tonedøve musikken dems...

KarvA 11/01/2002 - 17:19

HAHAHAHAHAHA!!!! Børge kunne knapt sagt det bedre. Patetiske posørnisser (om de er aldri så flinke).

Børge 12/12/2001 - 11:12

Forresten litt tid da. Bare se på titlene: Lateralus, Ænima, Salival. Hva er det de egentlig tror de er?? De har en haug låter som handler om kuk, ræv og fengselssex og det er nesten flaut at jeg i min tid har eid et par av disse platene.

Børge 12/12/2001 - 11:09

Max> Tool er et erketypisk amerikansk posørband. Sånne mørke, dystre sjeler med omtrent like stor overbevisningskraft som Marilyn Manson. Nei, du er for trist til å bruke tid på.

Max 12/12/2001 - 09:34

Til Børge og Egil. Jeg forstår godt deres manglende evne til å fatte mer enn tre toner på en gang... Hold dere til DADDY dj så blir det jul i år også. Maynard er gud, TOOL er det beste bandet som finnes. Å sammenligne det med andre band har ikke noe for seg da TOOL er sjangerdefinerende og er det eneste i den sjangeren. Max Lotternes

Børge 11/12/2001 - 14:10

hør hør. Tool er et fordømt møkkaband. I samme søppelsekken med det som system of a down og alt det andre døve dyster-mørke rockeklisjeer. Jeg vil også gå så langt som å si at jeg kategoriserer alle dem som hører på Tool; dere er en gjeng famlende, kvasidystre halvtomsinger som er født på et eller annet dystert ikkeno og som tilbringer all tiden sin i mørke kriker og kroker. Æsj.

egil 11/12/2001 - 12:53

møkkaband

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish