Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Missy Elliott - Miss E ...So Addictive
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Elektra/Warner] På forrige album "Da Real World" tok Missy Elliott enda et skritt i riktig retning med digital hip hop krysset med kontemporær r&b. Hun klarer absolutt å følge opp, og gå i riktig retning på sitt nye album. 8/10


Timbaland står i hovedsak bak produksjonen her, og om han i følge mange har vært fraværende en god stund, er han hundre prosent tilbake her. Sammen med Neptunes, som har stått bak en hel rekke superlåter i det siste, og som Timbaland dessuten lagde musikk med for mange år siden, er han igjen et av de ypperste produsentnavnene. Om du ikke har hørt hele albumet, så kan du umulig ha gått glipp av singelen "Get Ur Freak On". Da vet du hva det dreier seg om. Da vet du at vi har med en låt å gjøre som ikke lyder som noe annet tidligere. Slikt er stimulerende for øret.

Nå er det ikke mange sporene på resten av albumet som endevender forestillingene om musikk som vi kjenner det som akkurat den singelen. "One Minute Man" er uansett en låt som gir meg deler av samme, kriblende følelse. Spesielt remixen hvor Jay-Z gleder med et vers, er som smøring for basselementer som er gått lei de samme, gamle beatene, de samme gamle funksamplene, og heller vil ha programmerte keyboardtemaer og enda et prakteksempel på hvor tydelig det er at hip hop og r&b nærmest er som tvillingsøsken å regne i dag. Versjonen med Ludacris heller ikke glemt.


På "Lick Shots" får du også litt av hva "Get Ur Freak On" bød på; stadig stopp-startbruk, noe synkopering, og keyboards som lurer i utallige lag sammen med beats tatt rett ut fra en skikkelig feit sci-fi-rulle. Det er for så vidt mer som også følger denne formelen, men det blir aldri utbrukt. Mest fordi det ikke ligner på veldig mye annet, mye fordi det aldri gjentar seg i større grad enn at det er helhetlig, ikke ensformig.

Sammen med Eve, som for kort tid siden slapp den eksepsjonelt bombastiske og markante "Scorpion", er Missy Elliott et eksempel på hvordan stolte kvinner - uavhengig høy posterfaktor eller teenybanaliteter - baner nye veier, og viser hvordan konvensjonelle metoder ikke nødvendigvis er de som er nødt til å være hverken nåtiden eller fremtiden. De staker ny kurs, presenterer nye sounds, og understreker nok en gang hvordan rockens evne til både musikalsk opprør og nytenkning kommer i skyggen av hip hop, og såkalt svart musikk generelt. Dessuten - heldigvis - med både kunnskap og respekt for det som allerede har vært.

Når det da låter, enkelt og greit, helt primært veldig bra, på den måten som rører ved de nervene som gjør at jeg legger meg ned og nyter i lange drag, hopper opp og svetter i heftige, dog noe banale støt på stuegulvet, klubben, kontoret, eller hvor jeg måtte høre fra skiva, da varer den til langt over sommeren. Vi får endelig håpe Missy Elliott holder løpet lenge, og snur opp ned på illusjonene våre igjen.

Mer snadder;
*Maxwell - Get To Know Ya (sgl)
*Jon B - Pleasures U Like
*Destiny’s Child - Survivor
*Timbuktu - T2:Kontrakultur
*Ugly Duckling - Journey To Anywhere


Les også
- Bubba Sparxxx - Dark Days, Bright Nights
- Petey Pablo – Diary Of A Sinner
- Ruben’s 2001-favoritter
- Marius' 2001-favoritter
- Warren G - The Return of the Regulator 2002


Kommentarer fra brukere

bizz 02/01/2002 - 11:32

Er dette hip hop? Er dette egentlig så bra?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish