Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Murry The Hump - Songs Of Ignorance
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Too Pure/Playground] Tenk deg et champagne-pussa Radiohead som helt tilfeldig dumper borti Supergrass og Ray Davies på tampen av en fuktig kveld. De bestemmer seg spontant for å leie et studio og spille inn en skive samme natt. Dette er den skiva. 8/10Bandet har visstnok kalt seg opp etter en av Al Capones mindre vellykkede håndlangere, men det har ikke desto mindre selv blitt signet til Hefner-labelen Too Pure, gitt ut et knippe kritikerroste EPer og forlengst høstet lovord fra spellemenn i ikke ubetydelige Blur.

Med debutalbumet "Songs Of Ignorance" bør jaggu også den walisiske trioen kunne unngå det demoraliserende og uverdige posthype-syndromet som rammer så mange andre britiske artister i samme situasjon. For - som antydet innledningsvis - på sitt beste bobler denne platen av pur rock- og popkjærlighet, hedonisme, kåthet og glede.

Mange av oss er jo preget av lignende impulser på denne tiden av året, og da føles det godt å la seg oppsluke av formuleringer av typen booze and cigarettes / go together like you and me do / in sunny weather / let’s stay together / like glue / I want you too og all I wanted was to lick your boots / I remember you / dressed up in your mother’s suit.

Disse gyldne passasjene er hentet fra henholdsvis "Booze & Cigarettes" og "Thrown Like A Stone", også musikalsk to av de store øyeblikkene på "Songs Of Ignorance" - i tillegg til nevnte Supergrass og Kinks bringer de tankene mot størrelser som Jayhawks, Stones og Nick Lowe. Og likevel, for å løst oversette og sånn radbrekke sistnevntes artistiske credo: Pur pop for det nåtidige folket.

En annen höjdare er mollstemte "Valley Girl", en moralsk beretning og nyttig påminnelse om viktigheten av prevensjon i disse friluftspulingstider, kledelig akkompagnert av hormonelle hyl fra tenkte dølejenter og -gutter. Vanvittig.

Ikke alle låtene sitter like godt ennå, men som du sikkert skjønner: Jeg er ikke på langt nær ferdig med å suge på denne vesle vitaminpillen. Og til slutt: En av deres første B-sider bærer den allerede klassiske tittelen: "Kebab Or Shag?". En evig aktuell problemstilling, det der. Har jeg hørt.

Lese;
*Elbow - Asleep In The Back
*Spain - I Believe
*Blur - The Best Of
*Seven - At The Sixes And Seven
*Bright Eyes - Letting Off The HappinessKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish