Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Los Super Seven - Canto
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Sony] Sentrale skikkelser i Los Lobos, Mavericks og Os Mutantes har tatt for seg latinoklassikere fra nær og fjern fortid. Oi, så fint! 8/10At latinobegrepet med rette har blitt vidt og at for så vidt forskjellige tradisjoner som eksempelvis meksikansk, cubansk, columbiansk og brasiliansk folkemusikk lar seg forene innenfor dette, er Canto, andreskiva fra kollektivet Los Super Seven, en sjeldent lysende indikasjon på. Et knippe legendariske låter fra svunne tider i ærbødige og samtidig lekende versjoner, kombinert med enkelte nyskrevne originalkomposisjoner, rettferdiggjør glatt denne investeringen. Rett på sak:


Førstelåten stikker seg klarest ut i dette utvalget av godlyd ¿ den er både platens definitive høydepunkt og samtidig særdeles representativ for ånden bak prosjektet. Drevet av minimal perkusjon, ståbass og piano boltrer vokalist Raul Malo seg med hårfint balansert eleganse og intensitet ¿ bunnløs kjærlighetssorg har vel knapt vært formidlet så sterkt siden Roy Orbison hulket som verst. Og det sier litt, håper jeg. Siboney heter kvinnen som besynges, og det er også tittelen på dette lille vidunderet, som forøvrig skriver seg helt tilbake til Cuba på slutten av 20-tallet. Jeg håper denne blir sunget i minst 70 år til, det fortjener både den og vi.

Andre perler på denne gyllenbrune snora er blant annet Me Voy Pa¿l Pueblo ¿ nok en Cuba-klassiker, bare lystigere og løsere i snippen ¿ og Baby, en låt mange vil kjenne fra Os Mutantes¿ ypperlige samler Everything Is Possible. Den synges her av låtskriveren Caetano Veloso, og cocktail-coolnessen som preger originalen er i stor grad erstattet med en varme og ømhet som kler sangen vel så godt. Ah. Ord strekker ikke til.

Pluss også for engelske oversettelser ved siden av de originalspråklige tekstene, samt små kommentarer til hver enkelt sang, entusiastisk nedtegnet av De Supre Sju. Det virker som om de hadde det moro under innspillingen, og det høres også tydelig på musikken. Lyd lyver som kjent ikke. Ikke sol heller, forresten ¿ og der tittet den fram, gitt.

Sjekk ut;
*Da Lata - Songs From The Tin
*"Musikkbarn"
*Buddha Bar IIIKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish