Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Air - 10 000HZ Legends
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Source/Virgin] Vår franske yndlingsduo i Air er endelig ute med nytt album, ikke fullt så tilgjengelig som forgjengeren "Moon Safari". De lysere sidene er tonet ned til fordel for en mørkere og mer eksperimentell innfallsvinkel. Nesten samtlige spor inneholder vokal. 9/10


Folk gikk mann-av-huse da Air slapp debutalbumet "Moon Safari" i 1998. Nicolas Godin og Jean-Benoit Dunckel avslørte en utsøkt sans for den gode musikk. Air blandet Beach Boyske elementer med Bacharachske arrangementer, soulen og funkens intensitet med Serge Gainsbourgs tilbakelente erotica og filmmusikkens episke storslåtthet med popens enkelhet. Jeg elsket det - evt. elsket til det, for det var en plate som folk som par kunne bruke sammen - og det er stor sannsynlighet for at du gjorde det samme.

I mellomtiden har de to gitt ut et stykke filmmusikk (til Sofia Coppolas "Virgin Suicides") og en ep med tidligere uutgitt materiale ("Premiers Symptomes"). Men nå! 28. mai 2001 og Air er ute med nytt album:


"10 000hz Legend" er ikke som forgjengeren. Den vil skuffe mange som tidligere har gjort krav på bandet, og det er ikke uten grunn. For det første: den er ikke på langt nær like tilgjengelig og umiddelbar i sitt musikalske språk, låtene er lengre og tenderer mot det progressive. For det andre: der "Moon Safari" fremsto som en behagelig månedans i likevekt, er denne preget av mørk Barretsk og Floydsk psykedelia der vokalen og elektronikaen vies større plass. "10 000hz Legend" er som et eksistensialistisk fall fra månen der landingen er like myk som en overkjørt croissant i Paris` brunstøvete gater. Den er som skapt for desillusjonert storbyungdom.

Men det som virkelig imponerer er den fingerspitzgefule de har for arrangementer. Låtene utvikler seg hele tiden, de står aldri stille slik poplåter ofte har en tendens til å gjøre. Roxette ga for noen år tilbake en samler titulert "Don¿t bore us ¿ get to the chorus!", en tittel som strengt tatt sier mer om Roxettes refrengjunkierer enn noe annet, men her rører vi ved sakens kjerne.

Dette er ingen skive for utålmodige lykkejegere hvis eneste rus springer ut av det spontane, enkle og oversiktlige. "10 000hz Legend" krever lytterens oppmerksomhet og tålmodighet. Deler av denne plata må du altså jobbe litt med, men du verden, den betaler godt!

Denne anmelderens forløpige favoritt er "Radian", et kroneksempel på Dunckel og Benoits talent som poparrangører. Albumets andrespor, "How does it make you feel?" er ikke bare nydelig i sitt harmoniske refreng, men også skremmende treffsikker i sin poetiske prakt. Jeg lo godt første gang jeg hørte den, men jeg lover deg, det er egentlig ikke morsomt i det hele tatt. Det er krise! Beck er med på to av sporene her, det er et klart pluss. "The Vagabond" er et fint utgangspunkt for deg med sommerfugler i magen og som sliter med å sitte stille om sommeren. Andre bør innta denne i sin helhet, fra start til slutt. Det skal i hvert fall jeg gjøre nå. Mmmm, eller kanskje brrrrrr.

Lese, lese;
*Llorca - Newcomer
*The Avalanches - Since I Left You
*Roxette - Room Service
*Bent - Programmed To Love
*Tindersticks - Can Our Love...


Les også
- Beth Hirsch - Titles & Idols
- 22 Pistepirkko, Rockefeller
- Stereo Total - Musique Automatique
- Jons 2001-favoritter
- Air - Everybody Hertz
- Télépopmusik - Genetic World
- Diverse - My House in Montmartre
- Rinocerose - Music Kills Me
- The Bees – Sunshine Hit Me


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish