Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Michael Franti & Spearhead - Stay Human
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Labels/Virgin] Aktivist, poet, sanger og rapper - slik blir det lett en salig røre av. Franti og resten av Spearhead klarer seg derimot såvidt, men det blir nok litt i drøyeste laget. 5/10Michael Franti var tidligere med i The Beatnigs, og dessuten de tidvis glimrende Disposable Heroes of Hiphopcracy. Han hadde tydelige meninger den gang også, men de kledde på en måte deres harde, komromissløse hip hop bedre enn denne hip hop-soul-funk-jazz-pop-suppa. En suppe som smaker ganske bra en stund, men som blir fort kald, og dermed lite fristende.

Det svinger nå og da - man kan slenge på referanser som Common, Curtis Mayfield, Sade, Mos Def, Gil Scott-Heron og Chuck D - og det er pluss i hvert fall i min bok. Det blir derimot veldig mye forskjellig, og veldig mye preking.


Temaene er for så vidt viktige; anti-dødsstraff, antirasisme, ytringsfrihet og generell skepsis til media og styresmakter. Jeg har heller ikke vanskelig å forestille meg at mange har godt av å høre dette, men det finnes mennesker som allerede har oppdaget hva som er rett og galt, hva man bør sparke mot og ikke. For dem kan dette eventuelt fungere som kampsanger, eller - som i mitt tilfelle - dessverre rent mas. Det kreves noe andre vinklinger for at slikt fortsatt skal engasjre nevneverdig.

Slik er det også med musikken. I den grad man kan ta seg lov til å omtale noe som soul-grunge eller gjøgler-rap, er dette nødt til å plasseres der. Vokalen er en salig blanding av rap og sang, musikken spenner mellom fengende soulfunk og statisk kvaisfunkmasturbering. Med godvilje kan jeg finne en håndfull spor som føles betydelige, og som kanskje kan fremkalle dansefot, men det er altfor mye her som bare er en smørje som vil forsvinne blant litt for mange andre slike hybridfester. Klarer seg fint uten.

Dessuten er ni av de i alt 22 sporene (altfor mange!) skitz satt til en radiostasjon med innrigninger. De burde automatisk forsvinne etter to gjennomspillinger, for det blir særdeles slitsomt etter hvert. Viktige budskap, og interessant lytting, men ignoreres etter en stund, og det er like før man skyter høyttalerne når de kommer. Jeg tror neppe det er hva Spearhead egentlig ønsker å oppnå.

Mye bedre;
*Hi-Tek - Hi-Teknology
*Å diskutere her og nå
*Smut Peddlers-intervju
*Missy elliott - Miss E ... So Addictive
*Beatnuts - Take It Or Squeeze ItKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish