Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Busta Ofte - Busta Ofte EP
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[EMI Norsk] Innrømmer gladelig at det er litt ekstra stas når det kommer norske reggae-utgivelser, spesielt når det låter så fett som her. Her er tre låter du kan både danse deg til fnatt av, og sitte i hjel sofaen til. 8/10


Man kan selvsagt undre seg over hvor godt nordlandsk språkføring passer i selskap med det som i utgangspunktet er jamaicanske folketoner. Tidene forandrer seg, og det skulle bare mangle om ikke også folk her til lands kan legge sin elsk på denne musikken, og dessuten være utøvere. Allerede har Jørg-1 vist et par, mindre ragga-eksempler på Tungtvann-utgivelser, men slår denne gang ut i full blomst.

Og apropos norske utøvere; Irie Darlings Bjørn Jervås og Misvær Skaforenings Ronnie Dread er å høre på den glimrende "Kjemikalia". Vinylens versjon spaserer sløyt inn på ni minutter, og det er ikke på langt nær for lenge. Da betyr det gjerne at vi snakker grumtoner, og det gjør vi også. Et fantastisk komp bestående av en briljant rytmeseksjon med plenty utfyllende perkusjon, og et hammondorgel som pumper rytmen enda mer på plass. Bassen selvsagt liggende å mumle behagelig og gyngefremkallende. Vokalen tar grundig tak i hvor tjukk du er i hodet ved å innta kjemisk knark uten å legge en finger mellom - rett på sak. Mange vil muligens si banalt, flere vil forhåpentligvis si spade. En låt vi bør få høre mye gjennom hele sommeren, og vel så det.


Hva angår de to andre sporene, "Busta Ofte" og "Hopp Opp", har vi å gjøre med betydelig hissigere (musikalsk i hvert fall) saker. Mens "Kjemikalia" sprader rundt i roots-land, for å ende opp som en organsisk semidub, er "Busta Ofte" sannsynligvis noe av den tyngste ragga du har hørt fra disse kanter. Åpner med et pistolskudd, og fortsetter kompromissløst med harde, harde programmerte rytmer. Sa jeg tunge? Fett som fan, og får en til å danse keitete rundt i stua uten å bry seg en døyt om noen kan se gjennom gardinene.

På "Hopp Opp" tones tyngden ned et bittelite hakk, men er - som det vel ganske tydelig insinueres i tittelen - en partylåt. Selvsagt med høy skrytefaktor, og en tekstmessig flyt som om norsk og nordlandsk var skapt til slike riddims. Skulle tro denne vil få mange til å nettopp hoppe opp.

Helhetlig er dette tre spor som har akkurat det en tre-spors, norsk ragga-ep bør ha. Likevel ville det være en lett overdrivelse å skryte på Jørgen Nordeng en flott sangstemme. Han er en av landets beste MC’s ellers, men dette er tross alt et litt annet land. Riktignok kler den mørke, bassladde stemmen musikken, og tidvis fungerer det glimrende. Stort sett er det likevel langt fra sangstemmen hans som gjør at du lar deg rive med, men heller hva han synger, og ikke minst selve musikken. Paradoksalt nok, er også Nordengs noe brautende stil ganske sjarmerende, og setter et hovent og skittent preg på låtene. Sannsynligvis opp til hvem som hører.
Fett altså, men ikke akkurat vakkert. Ville bare at du skulle vite det. Kjøp den uansett.

Sjekk disse;
*Busta Ofte-intervju
*Zilver Zurf - Dothezilverzurf...
*Strictly The Best, vol 26
*Tungtvann - Fire Elementa
*bustaofte.com, snart oppe og går
*thelounge.no
*Diskutere mere!

Les også
- Warlocks - Afterlife


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish