Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Promoe - Government Music
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[David vs. Goliath/Playground] Ja, denne har vi venta på så lenge, ja så lenge.... Etter at Loop Troop slapp den forrykende "Modern Day City Symphony" har vi utvilsomt ønsket oss mer. Da man fikk høre om Promoes solo-planer ante man snadder i vente. Nå er den her. Joy! 8/10


Det har en liten stund pågått en mindre diskusjon på diskusjonsforumet her på sidene. I store trekk har den gått ut på hip hop’s elementer, hvorvidt det eksisterer hip pop, og i hvilken grad det er viktig å representere alle elementene i musikken. Da er det interessant at "Government Music" kommer nå. Den representerer som få.

En annen ting som er nærmest uhyggelig, er hvor ufrivillig godt timet albumet er i forhold til hendelsene i Göteborg for et par uker siden. På et eller annet vis understreker den Promoes paranoialignende holdninger ovenfor makthavere, politi, materialisme, og generelt maktmisbruk. For de som ikke følger så godt med; Bush var i byen, EU-toppmøte, aktivister demonstrerer, demonstranter fester, politi skyter demonstranter... Ikke spesielt vanskelig å gjette hvor Promoes sympati ligger.


Promoe har nemlig ingen nykker med å dele med seg av hverken hva han synes om graffiti eller politi, og han gjør det attpåtil svært godt.

For det første har han en stemme som gjør at du ønsker å lytte, og han har tekster det er givende å lytte til. Han varierer fra rett-frem-planke-rim til sin velkjente reggaeflørter, og kler albumet gjennom sammen med resten av musikken. Kanskje er ikke all politisk retorikk like overbevisende, men når man hører for eksempel tittelsporet, eller den glimrende "Conspiracy", er det vanskelig å henge seg nevneverdig opp i det.

"Government Music" er nok heller ikke like direkte fengende som Loop Troops album, uten at det egentlig svekker noe. Wu-tang-strykere, beats Common gjerne hadde rappet over, Break Mecanix-produksjon umulig å holde hodet stille til, mørk bass som understreker tekstenes mistanker, jazz-riff parret med futuristiske digitalbeats, og en generell konsekventhet og slagkraft så du umulig går lei.

Promoe har heller ikke overdrevet tilstedeværelsen av gjesterappere, og mangler dessuten konsekvent slitsomme og unødvendige skitz. Heldigvis. På "Freedom Writers" får man telefonsvarerbeskjeder i tre minutter, men det er også alt, og passer dessuten bra etter det foregående sporet "Freedom Fighters". Maler-låta det, og flott sådan.

Gjestene begrenses til fem spor med Loop Troop-makkerne, og i tillegg dukker Akem, Black Fist, Tumbuktu og Freestyle opp. Aldri mer fremtredende enn at de tilfører litt ekstra variasjon, men tar aldri oppmerksomheten fra Promoe. Det blir aldri lignende noen yngleplass for oppmerksomhetssyke.

Et par små skjønnhetsfeil og filosofi-skrenser mindre, og albumet hadde vært en virkelig bombe. Det er ikke altfor ofte man får et rap-album i fanget og føler at det virkelig er én pakke, og dessuten innehar plenty spor som hadde greid seg glimrende på egenhånd. Denne er slik.

Vær forresten oppmerksom på at Promoe kommer til Rockefeller som support for Xzibit 14. august. Det er nok av låter her som vil være overveldende live, så kvelden kan komme til å bli noe av et festivitas.

Skulle gjerne skrevet mer om denne plata, men det er kanskje grenser for hvor lenge noen gidder å lese hva jeg måtte synes. Ta meg derimot på ordet; Løp til sjappa og kjøp den. Nå! Eller som Promoe selv kanskje hadde gjort, bøff den.

Sjekk også;
*Uoffisiell Looptroop-side
*Promoe-intervju på svendetta.com
*Busta Ofte - Busta Ofte ep
*Busta Ofte-intervju
*Beatnuts - Take It Or Squeeze It
*Ordkrig


Les også
- Ruben’s 2001-favoritter
- Organism 12 - Bakom kulisserna
- Shufflas - Youth Of Today
- Timbuktu - Watt’s Dö Madderfakking Diil?


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish