Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Shantel - Greatdelay
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[essay/Tuba] Fengende og fin skive, som henter inspirasjon fra flere sjangere og verdensdeler. Perfekt for sommer og sol, men sikkert fin som en oppmuntring om vinteren også. 7/10Shantel er en tysk herremann som gjorde israelitt av seg. Dette kan man kanskje ane på enkelte spor på "Greatdelay", men først og fremst er det en funky blanding av de fleste stilarter. Denne skiva kunne like gjerne vært spilt inn på Cuba som i Tel Aviv.
Det hele begynner bra med "l´intro", som er mer en låt enn en introduksjon. Denne følges opp med "innside", hvor de etniske innflytelsene er særs sterke. Begge de nevnte låter er forholdsvis rolig og svevende låter, og hadde han fortsatt i samme spor skiva igjennom kunne det lett blitt kjedelig. Shantel vet derimot hvordan man holder lytteren oppmerksom, da han deretter smeller til med den funky "backwood", med et suggerende groove. Dette at han veksler mellom det fløyelsmyke og det harde, er en stor styrke for skiva.


Felles for alle låtene er det varme soundet, sannsynligvis en konsekvens av Shantels bruk av strenginstrumenter, blåsere og annet krydder. Hør for eksempel på de fantastiske blåserne på "want", som gir en sør-amerikansk stemning over låta. Tittelen på skiva kommer av mannens utstrakte bruk av delay-effekten, som han selv mener kan være mer et instrument enn en effekt. Den påstanden trenger vi ikke gå nærmere inn på, men at det låter bra kan vi enes om.

Ikke mange greier å mikse bossabeats, strykere, elektronisk plipp-plopp, og house-orgel så bra som Shantel gjør på denne skiva. "Greatdelay" har egentlig alle forutsetninger for å bli en pretensiøs og mislykket affære, men ender opp som en svært vellyket affære. Alle låtene er ikke like bra, men da begynner vi også å be om mye. Stort sett fungerer det nemlig veldig, veldig bra. Orker man ikke høre hele skiva en dag, kan man velge låter som passer dagens sinnstemning, og slike skiver digger i hvert fall jeg.

"Greatdelay" burde passe alle som liker elektronisk musikk, latino-rytmer, jazz... Eller, bare hør på den med et åpent sinn så går det nok bra!

Sjekk disse;
*Barbara Bui Cafe, Vol 1
*Herbert - Bodily Functions
*Mice Parade - MokoondiKommentarer fra brukere

essp.webmaster@gmail.com 18/03/2011 - 08:23

nice post thanks for sharing
essay writers

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish