Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Div - Everybody Knows This Is Norway,
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
a Tribute To Neil Young [Switch Off/Racing Kunior] Norske "undergrunnsartister" hedrer en av rockens konger Neil Young. Bare de færreste bidragene her er virkelig gode, det blir litt for mange anonyme. 5/10Neil Young, ja. Han skal du kjenne uansett om du er musikk-coinniseur eller ikke. Kanskje liker du den tidlige kasse-Young fra "Harvest" og "After the Goldrush", eller kanskje du foretrekker fuzzrocker¿n i "Weld", stampende med høyrebeinet og bangende med hodet? Veldig mange av oss har et personlig forhold til denne aldrende mannen fra Toronto, Kanada. Vi har alle vår egen Neil Young. Jeg har min, du har din og vi har vår. Ikke minst: Neil Young har oss.


Så er altså tiden inne for en norsk tribute-skive. Norske "undergrunnsartister" har spilt inn sine tolkninger av både gamle og nye Young-låter. Skjønt, ikke alle som bidrar her har lagt vekt på å tilføre noe nytt, men det trenger vel strengt tatt ikke være det viktigste. Skal man ære menn av Youngs kaliber blir fallhøyden fort veldig høy og det bør være lov å "safe" slik flere av artistene på "Everybody knows this is Norway" gjør.

Av totalt sytten spor er det kun de færreste som virkelig er gode. Madrugada bidrar for eksempel med en suggererende drone-versjon av "Thrasher", Magnetic Tapes med en nydelig arrangert "Old Laughing Lady", mens Behind Barns Bluegrass Boys har snekret sammen en psycho-bluegrassversjon av "Out On The Weekend".

Neil Young synger som en kastrat-kråke og det blir fort et problem for de som vil covre ham. Intensiteten og sårbarheten går gjerne tapt når fragile norske indie-stemmer ikke er sterke nok. Enkelte av bidragene, slike som Unmists versjon av styggvakre "A man needs a maid" og Kenneth, Kim, Fredrik og Elisabeths (!?) "Here we are in the years", lider tydelig under dette. Men så må man jo alltid være forberedt på sprikende kvalitet på slike tribute-skiver.

Ganske mange oppegående norske undergrunnsmusikere er med her: Ring, Magnetic Tapes, Salvation Cirkus, Madrugada og Home Groan, for å nevne noen. Hadde det ikke vært for at det er litt for mange anonyme bidrag her, ville utgivelsen vært ordentlig så fin. Når det er sagt: det finnes nok noe for enhver Young-venn her på denne skiva.

Flere tributes;
*Alpha Motherfuckers, A Tribute To Turbonegro
*Metallic assault, A Tribute To MetallicaKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish