Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Manu Chao - Esperanza
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] Paraguanske Manu Chao fikk vel et slags gjennombrudd med sitt forrige album "Clandestino", men også mye takket være hit’en "Bongo Bong". Oppfølgeren skulle ikke skuffe heller. Igjen en fengende gryte med det meste du kan tenke deg. 7/10For Manu Chao henter inspirasjon, influenser og elementer fra det meste. En åpenbart leken kar, i hvert fall når det kommer til musikk, og han oppnår også vellykkede resultat i alt kaoset.

Han er innom Cuba, Spania, Jamaica, England, Frankrike og USA, han sampler, spiller uendelig rekke instrumenter, og drar inn sjangre som reggae, latin, cuban, brazil, viser, rock, punk, hip hop og spoken word, bare for å nevne noe.


Manu Chao reiste på midten av nittitallet sammen med sitt forrige band Mano Negra rundt på en Expresso D’hielo-turne. De disponerte den nedlagte jernbanen i Columbia, og reiste rundt fra by til by og spilte gratiskonserter for folk. Uansett hvilke byer, steder det var, spilte de opp til fest. Der skulle man nok ha vært, øyenvitner forteller om magiske øyeblikk. Dessuten illustrerer det ganske godt mentaliteten Manu Chao også har. Han lager musikk for folket, og han vil at de skal delta og ha det morsomt.

Det lykkes han absolutt i. Her er mye forskjellig, men hans karakteristiske stemme, og produksjonen ellers, binder albumet sammen. De fleste oppfordrer heftig til dans, andre spor er som skapt for å sløve i skyggen og drømme seg til andre strøk. Det kan selvsagt kritiseres at låtene "Mr. Bobby" og "Homens" er bygd på den tidligere nevnte "Bongo Bong" - melking er aldri interessant i utgangspunktet - men så utvikler også sporene seg til noe helt annet, så det er ikke så fryktelig likevel. For noen (ta med undertegnede der) kan det nok bli slitsomt i lengden, for det skjer uendelig mye, og det blir noe masete. Annet er det stort sett ikke å utsette, bortsett fra at et par av sporene blir vel skisseaktige i all sin utflytenhet.

Her er så mye at det er noe vanskelig å gripe tak i mye uten å ende med altfor lange skriverier. Alt du trenger å vite er at dersom du ikke er redd for gjøgling av stort format, sanger om cannabis, med samfunnskritikk og kjærlighet, eller musikk fra de fleste hjørner av kloden, har du garantert et soundtrack for både denne og neste sommer.

Følg også med for Manu Chao-intervju om ikke lenge.

Lese mer, ja;
*Manu Chao på Roskilde
*Litt Manu Chao på Roskilde
*Michael Franti & Spearhead - Stay Human
*Bran Van 3000 - Discosis
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish