Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Tricky - Blowback
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Anti/MNW] Tricky har vært mentalt ustabil og deppa i flere år, noe som vel har vært reflektert i musikken hans. Den tiden skal nå være over. I det legen anbefalte han å skifte diett, ble han en gladere gutt, og musikken flere hakk deretter. Tricky er uten tvil med oss igjen. 7/10


Da Tricky debuterte med det som nå står som en bauta-klassiker, "Maxinquaye", var han på forholdsvis bar bakke, og definerte med det en helt ny sjanger. Hvorvidt man vil anerkjenne trip hop som en sjanger eller ikke er uvesentlig, uansett skapte han lyder som ingen hadde gjort tidligere. Når det i tillegg låt fremragende, feiende flott, skulle det bare mangle om ikke statusen albumet hadde allerede da, er fullstendig berettiget.

Siden den gang, 1995, har Tricky gitt ut flere album. Det har alltid vært godspor på samtlige, men generelt har musikken hans vært altfor mørk, ikke det grann fengende på noe vis, og den eventuelle innovative Tricky har mest fremstått som helt utilgjengelig og med innebygde sperrer som har gjort at det har vært umulig å ta inn.


På "Blowback" har Tricky derimot våknet fra både det nevrotiske og musikalsk bakstreverske. Skjønt, Tricky vil nok for alltid fremstå som delvis skrudd, men så er det også noe som gjør musikken hans i stor grad unik.

I følge han selv har han denne gang laget musikk som skal spilles på MTV. Det har han allerede lykkes i, og du skal ikke se bort fra at det vil bli mer. Ikke at vi har med ordinær pop-musikk å gjøre - Tricky vil forbli Tricky - men det er definitivt gladere, definitivt mer catchy.

Som før har han også denne gang tatt inn flere gjestevokalister. Som på åpningssporet "Exess", får han nydelig hjelp av Stephanie Mckay. Deretter følger "Evolution Revolution Love". En sløv, drivende rytme sørger for gynget, og Tricky selv, Ed kowalczyk, og for den vestlige verden nye, utrolig grymme reggae-vokalisten Hawkman, på vokal. Låta kommer forresten i en remikset versjon som sistesporet, og er rent frem superfet. Fortsatt sløy, men med uk garage/drum’n’bass-beats og stor, dyp bass som speeder opp til det skakt dansbare.

Tricky unner seg også en coverlåt, og tolkingen av Nirvanas "Something In The Way" fungerer overraskende nok veldig godt i Trickys produksjon og nevnte Hawkmans stemme. Mørkt, spenstig og vakkert.

Tricky har alltid dratt inn mange influenser i på platene sine, så også denne gang. Atter en gang nevnte Hawkman sørger naturlig nok for reggae-elementer, hip hop er tilstedeværende, ymse noir-stemninger fra ymse noir-musikk, ren og skjær rock representert ved rockegitarer, d’n’b, og for den saks skyld Alanis Morisette på "Exess" eller Red Hot Chili Peppers-representanter og Cindy Lauper, sørger for et velblåst fargekart av et album.

Ikke alle sporene er like grymme, men de er dessuten så få at det skader helheten i liten grad. Tricky ønskes herved hjertelig velkommen tilbake, og vi håper for alt i verden at han neste gang lager et verk av samme kaliber som debuten. For om denne er riktig så god, er det en bit igjen til "Maxinquaye". Han er derimot på god vei dit, så man håper så hardt man kan.

Lese, lese;
*Tricky - Mission Accomplished
*Bardo Pond - Dilate
*Shantel - Greatdelay
*Stereo MC’s - Deep, Down and Dirty
*Busta Ofte - Busta Ofte EpKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish