Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Nils Petter Molvær - Recoloured, The Remix Album
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Universal] "Solid Ether" i møte med størrelser som Funkstörung, Cinematic Orchestra og Bill Laswell, som tilfører originalene sårt tiltrengt dynamikk og variasjon. Men holder det? 5/10For meg fremstår Molværs debutskive "Khmer" og oppfølgeren "Solid Ether" som den lydlige inkarnasjonen av Grünerløkka anno 1998: Luftig, impresjonistisk jazz tuftet på vagt industrielle beats - et tungt, goldt lydlandskap, men akkurat spiselig nok til å appellere til både web-designere, samtidsmusikkinteresserte, elektronikafolket og - jovisst - morra di. Vel, min mor, i alle fall: I barndomsheimen har nemlig begge platene gått på heavy rotation de siste årene. Og det er godt gjort, for Nils Petter Molvær lager musikk som faktisk høres snauklipt, alvorlig og sortkledd ut. Intet mindre.


At nedslagsfeltet hans viste seg å være så fordømt stort, er en ubetinget positiv overraskelse, sikkert for ham selv også. Men å skulle hevde at det har foregått noen markant utvikling mellom de to skivene, tror jeg ville blitt en vanskelig og utakknemmelig oppgave, i tillegg til at det er direkte feilaktig. Jøssbevares: Det er da ingenting i veien med å ta vare på et særegent sound - tvert imot: Hvis det funker, er vel knapt noe bedre enn det.

Problemet starter først når et artistisk varemerke blir et stengsel framfor en åpning. Never change a winning team, heter det seg visst. Vel, Nils Petter Molværs kamp har hittil stått mot tida og forutsigbarheten, og han har - sånn jeg ser det - så vidt karret seg til uavgjort. I tråd med denne noe opplagte metaforen, kan Recoloured gjerne betraktes som første ekstraomgang, der ungt blod får bryne seg på stragiene som ligger bak originalene.

Det kommer neppe som noen bombe at det er norskinger som kanskje tar Molværs estetikk best: Jan Bang og TeeBee gjør sitt for å frese liv i henholdsvis "Dead Indeed" og "Litogage", mens Chilluminati (Per Martinsen og Nick Sillitoe, også kjent som Illumination) leverer en råsterk versjon av "Vilderness" - et av platens klart sterkeste spor. Det samme gjelder Phono og hans tilnærming til "Litogage": I møtet mellom Raymond Pellicer og Nils Petter Molvær oppstår en minimalistisk, men stor og skinnende magi som ikke er tilstede i originalen.

Deathprod, Mind Over MIDI, Cinematic Orchestra og Bill Laswell klarer derimot aldri å overskride verken forventningene til egen remiks-innsats eller det foreliggende materialet, og det er litt synd, god som ideen jo er.

Tipper vi får høre denne på Grüner-baren Coma i tida framover. Greit nok, egentlig.

*Luke Eargoggle - From Luke’s Journal
*Bob Sinclair - Africanism
*Tricky - BlowbackKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish