Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Built To spill - Ancient Melodies Of The Future
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Warner] Built To Spills forrige utgivelse var en liveplate med glimrende oppvisning i gitarkaskader. Studioalbumet før den, ’99s "Keep It Like a Secret", intet mindre enn en parade av gitarøsende, superfengende popmelodier. I så måte skuffer de litt når de nå har lagt et eller annet bånd på seg, og låter betydelig mindre lekne. Er det dårlig av den grunn? Oh, neida! 7/10Ting har åpenbart skjedd med både Doug Martsch og de to resterende tredjedelene av bandet. Nøyaktig hva, og egentlig hvordan, kan nok bare spekuleres i, men skjedd noe har det. En ting som er sikkert er at de har gått fra semi-indielabelen City Slang til Warner Music siden forrige studioalbum. Litt gammelmodig indie-paranoia har flere eksempler på hva store plateselskap har gjort med band tidligere, og om det har skjedd også i dette tilfellet er selvsagt uvisse spekulasjoner. Men kanskje relevante spekulasjoner?


"Keep It Like A Secret" gjorde at det sprutet(/r) ut av høyttalerne. Bortimot samtlige låter er genistreker - ok i hvert fall eksepsjonet bra - det er en virtousitet man sjelden har hørt på samme måte, gitarene øser, gnistrer og spreller praktfullt, og er fortsatt et av de siste årenes aller beste rockeplate dersom du spør denne skribenten.

"Ancient Melodies Of The Future" er også veldig bra, bare ikke like bra. På en måte høres de trøttere ut, kanskje mer konsentrerte om å være mer tilgjengelige, snillere, og viktigst av alt; det er ikke fullt like mange, og like gode melodier. Men det er nesten det...

Veldig mye av den energien som fortsatt velter seg fra "Keep It..." er borte, men igjen står et band som virker å ha blitt eldre, mindre lekne og - med understrekelse på at dette er basert på sammenligning - kjedeligere.

Hadde aldri "Keep It..." vært gitt ut hadde jeg sannsynligvis gått i fistel over dette albumet også, men det er umulig å vite. Det jeg derimot med sikkerhet kan skrive under på er at Built To Spilll fortsatt er å regne med (kanskje generelt i enda større grad), og at de igjen, for femte gang (hvis du ikke tar med live-albumet), har levert et stødig stykke rock med fantastiske gitarer, særegen vokalist, tunge Neil Young-referanser og mange veldig bra låter.

Hør på "Happiness", "Strange", "Don’t Try" eller "In Your Mind", nei, kjøp og hør hele albumet, og du vil få enda en skikkelig bra plate blant samlingen med dem med bra pop/rock på. Pass bare på å spille den flere ganger før du feller dom, og for all del; sørg for å anskaffe "Keep It Like a Secret" også dersom du ikke allerede har den. Den er jo så fantastisk bra.

*Built To Spill - Live
*Pixies - Complete ’B’ Sides
*Everybody Knows This Is Norway, A Tribute To Neil Young
*Astrid - Play Dead
*Jackie Leven - Creatures Of Light And Darkness
*Flere nye plateanmeldelserKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish