Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Alas - Absolute Purity
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Hammerheart/Cleansifier/Tuba] Erik Rutan er en aktiv mann, både som produsent og musiker. Alas er så vidt jeg vet det tredje ensemblet han inngår i for tiden. Denne gangen er det metal til ettertanke han byr på. 6/10Det er Trey Azagthoths gitarmakker i Morbid Angel og mannen bak Hate Eternal vi har å gjøre med her. Begge band er å finne i death metalens toppsjikt. Jeg er alltid skeptisk når noen finner ut at de skal forsøke seg på noe radikalt annerledes enn hva de vanligvis driver med musikalsk sett. Altfor ofte tynges resultatet ned av den uvante genres klisjeer, eller preges av at man lengter tilbake til mer kjente trakter. Da er det selvsagt desto mer gledelig de gangene det faktisk klaffer. Erik Rutan styrer unna de aller fleste fallgruver, inkludert de to nevnte, men jeg kommer liksom ikke lenger enn et nølende tja når jeg skal avgjøre hvorvidt han får det til å henge sammen.


Denne skiva kan lyttes til på to måter, enten som behaglig bakgrunnsmusikk i forskjellige anledninger eller som soundtrack til eget tankespinn. Det er utvilsomt sistnevnte som er intendert, det går tydelig fram av tekster så vel som det øvrige man finner i bookleten. Alas duger i begge roller, men det man har mest igjen for er å lytte mer inngående til hva Erik og kompani har å by på.

Det ligger nemlig ganske mye interessant under de øverste lagene med lyd og venter på den som tar seg tid til å se ordentlig etter. Av og til er slike prioriteringer bevisste og velfungerende som på Monumentums "In Absentia Christi". Jeg synes ikke det kler "Absolute Purity", bevisst eller ei. Jo da, Martina Astner har en pen og klar vokal, men ikke i den grad at det ikke blir nødvendig holde den litt på avstand for å snappe opp alt hva de andre bandmedlemmene gjør. The 3rd And The Mortal har en litt bedre balanse mellom en sentral vokal av denne sorten og musikere som vever intrikate arrangementer.

Dette er forsåvidt nesten for småplukk å regne i en litt større sammenheng. Det som skuffer mest er tekstene. Det som formidles er som forventet en blanding av misantropi, depresjon og mer lengtene stemninger. Greit nok, men da bør man bringe med seg en touch av personlighet eller i alle fall noen nyanserende innfallsvinkler. Jeg finner ikke noe av dette her selv om jeg faktisk tror det som skrives er ektefølt. I tillegg kommer det at det brukes et ganske enkelt system av metaforer kledd opp i et relativt ordinært språk. Det gjør i mine øyne bare vondt verre og krydre det hele med thee, thou og lignende når man ikke har mer gammelengelsk på lager enn de fleste andre metal- og gothskribenter. Tekstmessig så tråkkes det altså i den salaten jeg innledningsvis nevnte. Litt finpuss på musikken og en real innsats i skrivestuen må til før dette kan bli ordentlig bra.

*Nephasth - Immortal Unholy Triumph
*Thy Infernal - Warlords Of Hell
*Cradle Of Filth - Bitter Suites To SuccubiKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish