Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
The Goo Goo Dolls - What I Learned About Ego,...
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Opinion, Art & Commerce (1987-2000) [Edel] The Goo Goo Dolls leide seg en varebil midt på 80- tallet og dro på dårlig betalte spillejobber. Hvis motellene ble for dyre sov og spiste de i bilen, og hygiene var avhengig av hjelpsomme fans som gadd å låne bort dusjen sin. Nå, cirka femten år senere kommer en 75 minutter lang oppsummering av bandets foreløpige biografi. 7/10Det sies at The Goo´s har noe for alle og enhver, at de spiller heftig post punk med følelse og ærlighet og at de har vokst fra å spille bøllete barrom rock til å bli ekte stadion stjerner.

Plata "A Boy Named Goo" fra 1995 ble bandets vendepunkt. Balladen "Name" inntok første plassen på Billboardlista og en video av låta ble spilt til alle døgnets tider på MTV og VH-1. Over tre millioner eksemplarer solgte "A Boy Named Goo" og dermed befant ikke bandet seg lenger i undergrunnen. Videre fulgte Europa og turné før frontfigur Rzeznik fikk skrivesperre i 1998. Han ble spurt om å skrive en låt til filmen City of Angels med Meg Ryan og Nicholas Cage i hovedrollene, og etter intens jobbing kom han opp med låta "Iris". En låt som nesten ble spilt i hjel på amerikansk radio, men som likevel ikke befinner seg på "EOAC". Det gjør derimot "Name" og 21 andre låter fra bandets seks ulike album.


"EOAC" er en ganske så sjarmerende samling fra bandets utgivelser. Her er det pågangsmot og energi, gitarriff og rytme i catchy rockelåter og fengende poplåter. Til og med en og annen gråtkvalt ballade og en støyfri innspilling av "Two Days In February" fra Hold Me Up fra 1991. Vi får innblikk i bandets historie fra debutskiva "Goo Goo Dolls" fra 1987 til storsuksessen "Dizzy Up The Girl" fra 1998. Vi får stort sett det vi ber om, selv om trioen Johnny Rzeznik (gitar/vokal), Robby Takac (bass/vokal) og trommis Mike Malinin sier de har valgt ut låter som betyr noe for dem selv. Rzeznik begrunner platas ukonvensjonelle tittel med musikkbransjens kynisme. Gutta er blitt kloke etter vel 15 år i bransjen, og de er nok ikke langt unna sannheten når de hevder det er en skam at "Art" er det minst betydningsfulle ordet av de fire (Ego, Opinion, Art & Commerce).

Referansene til The Goo´s er mange. Noen har sammenlignet dem med blant annet Nirvana, men det synes jeg er å ta litt vel hardt i. Det er en større sammenheng mellom Paul Westerberg (The Replacements), Matthew Sweet og The Goo Goo Dolls enn drittøffe Nirvana. Jeg får også enkelte ganger assosiasjoner til The Afghan Whigs og til og med en småhipp Bryan Adams. Ok! Det er kanskje litt urettferdig å trekke frem Bryan Adams her for hvem vil vel likne på han??? Ikke jeg, ikke du og antakelig ikke The Goo Goo Dolls heller.

*Matthew Sweet - Time Capsule
*Pleasure Forever - Pleasure Forever
*Built To Spill - Ancient Melodies Of The FutureKommentarer fra brukere

vg 31/05/2007 - 22:25

Goo goo dolls

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish