Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Alicia Keys - Songs In A Minor
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[J/Arista/BMG] 20 år gamle Alicia Keys har satt seg bak pianoet og skrevet og spillt inn et album betydelig modnere enn alderen muligens skulle tilsi. Tradisjonsbundet, kreativ, men absolutt samtidig R&B som smelter i øret. 7,5/10Det startet for omkring tre år siden, da Keys var under giganten Columbia Records’ vinger. Vingene viste seg derimot å ikke være spesielt trygge - de ønsket å få andre (les:menn) til å skrive låter til henne. Ikke hva Keys selv ønsket, og heldigvis ikke hvordan denne visa skulle ende.
Den sannsynligvis ikke helt ukjente Clive Davis kjøpte henne ut fra Columbia, fikk henne signet på Arista, allierte seg med den forholdsvis ferske labelen J Records, og resultatet sitter du forhåpentligvis med i hånda om kort tid. Nemlig dette albumet, "Songs In a Minor".


Se (eventuelt hør) for deg Erykah Badu, Jill Scott og likandes damer. Kast gjerne inn noe Syleena Johnson i bildet foran deg, et par fedd Stevie Wonder, noe Aretha Franklin - du er ikke så veldig langt unna Alicia Keys.

For her er tydelige linjer til dager da det ikke fantes digitale beats eller photoshop-manipulerte fotografier, men samtidig referanser til nettopp i dag. Alicia Keys er bare ikke helt den futuristiske babe-vokalisten mange andre er i dagens R&B-bilde.

For eksempel starter ballet med en piano-intro signert Tchaikovsky om jeg ikke tar helt feil. Hip hop beats på der, og du har allerede et eksempel på at Keys gjør hva hun vil, og hvordan. Tilsynelatende i hvert fall.

Man har forhåpentligvis hørt singelen "Fallen". En praktfull midtempo-stumper med sample fra James Browns "It’s a Man’s, Man’s, Man’s World", drivende, men enkle beats og vokal melodi som setter frysninger lenge etter at låta er ferdig. Minner litt om altfor raskt glemte Hil St Soul faktisk.

Fin, fint, nemlig, og slik fortsetter det for det meste. Når de 63 minuttene er slutt merker man at det har vært en og annen låt man ikke har latt seg smigre nevneverdig av, men det er i hovedsak så mye praktfullt her at jeg ikke tar en krone for en "varm anbefaling". En stødig vokalist med sansen for klassisk piano, Jill Scott, Badu og tidligere soulstorheter, og du har et litt annerledes, men ikke mindre praktfullt album.

*www.aliciakeys.com
*India Arie - Acoustic Soul
*112 - Part IIIKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish