Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Mind Over MIDI - Project 3
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Beatservice] Statisk, fargeløs og datert elektronika som ikke engang holder halvveis til Nordkalotten. 2/10Minimalisme og monotoni er to ekstremt viktige bestanddeler i mange av mine virkelig store musikkopplevelser - fra Dubnobasswithmyheadmans eventyrlige prototechno til hypnotiske dronerier à la det Mogwai, Tortoise og andre smarte rockere som er drittlei rocke-rock har stått for de siste årene.

Dersom disse to virkemidlene turneres med like doser måtehold og oppfinnsomhet, kan resultatet kjapt ende opp i pur magi - et nytt og godt eksempel er jo de to siste Radiohead-skivene, der gitarøs og allsangfaktor på gromt og brutalt vis har blitt byttet ut med skakkjørt collage-estetikk og dekonstruerte fyrstikkbeats. Au, så godt.


I skarp kontrast til ovennevnte støyakrobater står Mind Over MIDI, hvis bakmann bærer navnet Helge Tømmervåg. Hans tredje og foreløpig siste utgivelse, "Project 3", er en strålende oppvisning i hvor kraftig sjangeren arktronika (det er en egen sjanger, ja) etter hvert har stagnert.

Lydmalerier som vel skal lede tankene mot den golde tundraen da oben, føles mest av alt som usedvanlig skarpe snapshots av kunstnerens smukke navle. Alt er lullet inn i en ullen, søvndyssende ambiens med samme utstråling, personlighet og skjønnhet som en gammel pappkomprimator som durer jevnt og trutt i et forlatt fabrikklokale. Prominente gjestevokalister gjør stort sett det meste ut av sine bidrag, særlig Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen setter sterkt og flott preg på låten "But I Say". Men likevel, som nevnt: Dette holder, helhetlig sett, ikke en halv meter.

Jeg gleder meg veldig til den kommende Aphex Twin-utgivelsen, den skal være rett rundt hjørnet nå. Hør "I Care Because You Do", "Richard D. James" og minialbumet "Come To Daddy" i ventetiden - innovativ, hysterisk, vakker, visjonær og skremmende elektrisk musikk som gjør hverdagen litt skarpere i kantene. Og gjør deg selv en annen tjeneste: "Glem Project 3". Nå.

*Radiohead - Amnesiac
*Tortoise - Standards
*Luke Eargoggle - From Luke’s JournalKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish