Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Thau - All It Takes Is Everything
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Crunchy Frog/MNW] Det er ikke veldig ofte jeg lytter til musikk fra våre danske naboer. D.A.D (Disneyland After Dark) og Hotel Hunger er de siste sånn passelige interessante bandene jeg hørte på fra den kanten. I dag slipper Københavnske Thau sitt tredje album, men de klarer ikke helt å fenge de heller. 5/10


"All It Takes Is Everything" skulle vært i butikkene for lenge siden, men av ulike årsaker har datoen for release stadig blitt utsatt.

Det åpnes kort og forsiktig på "All It Takes Is Everything" med "Favourite dream", men på andre låta "Awestruck" settes alle bandmedlemmene og gjesteartister i arbeid. Resultatet er et kult og funky komp, og jeg tenker: Dette her låter jo tøft. Det er et passelige skranglete lydbilde og inntrykket av Thau som undergrunnsband forsterkes.

Å dra noen umiddelbare referanser til andre artister og band er ikke noen selvfølgelighet, men det regjerer en påfallende lik oppbygning av låtene etter hvert som plata spilles. Rytmeseksjonen er tett og massiv, og gitarspillet er iørefallende og gjennomtenkt. Det samme kan man si om tekstene også. Låtskriver Jesper Reginal har gitt poesien god plass på denne plata, og den er både morsom og vakker uten å bli pretensiøs og patetisk. Likevel synes jeg mange av låtene blir for like i produksjon og innhold. Det er ikke den tradisjonelle oppbygningen med vers, bru og refreng, men låtene preges heller av ett eller to vers som ofte gjentas etter et instrumentalt midtparti. Dette er i for seg en spennende og interessant tanke, men når låtene i seg selv ikke er gode nok gidder man ikke å gi Thau den oppmerksomheten man kanskje burde. Det er få overraskelser og uvante retninger som tas. Kanskje burde man tørre mye mer enn man gjør?


"Heavy Weather", "Nani" og "The Rock and The Surf" er helt klart de beste låtene på denne plata. I "Heavy Weather" gir Reginal en enkel betraktning av livet. Vi spiser frokost hver morgen og sover om natta. I mellomtiden har vi sex eller vi krangler eller skværer opp. Og det dukker opp utfordringer uansett om vi liker det eller ikke. "Nani", som fremføres med gjestevokalistene Thomas Troelsen og Tanja Simonsen er småpsykedelisk i uttrykket, men samtidig er vokalen "catchy" og minner om en kombinasjon mellom Pizzicato Five og Elastica.

Platas tøffeste låt er "The Rock and The Surf". Dette er rock and roll og svinger som fan. Et vers er alt Reginal har rukket å skrive, men det holder i massevis. Om han håper og tror på reinkarnasjon eller ikke er uvisst. Det eneste han ønsker (i sitt neste liv) er å være noen andre enn seg selv, og det må han jo få lov til.

Plata avslutter med tittelsporet, "All It Takes Is Everything", en halvakustisk og småsløv låt som forteller oss at vi har alt vi trenger for å vinke adjø. Jeg vinker adjø til Thau i denne omgang, og håper bandet slipper seg enda mer løs på deres neste album.

*Mercury Rev - All Is Dream
*Stereolab - Sound-Dust
*Motorpsycho - Phanerothyme
*Diskuter mer!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish